Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dar Zagreb filma

Gledajte svih 31 epizodu "Malih letećih medvjeda" u trajanju od 730 minuta!

16.04.2020.
u 12:21

Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša, a uz to roditeljima se pruža prilika s djecom raspraviti o tim temama i ohrabriti ih na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Autori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988.

I Zagreb film podržava preporuku “ostanite doma“ i pronalazi načine kako olakšati sugrađanima boravak kod kuće i učiniti im ga sadržajnijim i kvalitetnijim.

Na službenom YouTube kanalu Zagreb filma već mjesec dana može se pogledati osam animiranih filmova nastalih iz njihove produkcije, među kojima su i klasici poput Oscarom nagrađenog ‘Surogata’ Dušana Vukotića. Ti filmovi do sada su imali čak 35.000 pregleda.

Sada se Zagreb film potrudio razveseliti najmlađe pa se na YouTube kanalu može se pogledati i 31 epizoda Malih letećih medvjeda u ukupnom trajanju od 730 minuta.

Riječ je o jednoj od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija nastaloj u koprodukciji Zagreb filma i CinéGroupea koja kombinira fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvjedići dječji su miljenici već godinama, ali do ovog serijala nikad nisu bili zamišljeni medvjedići s krilima, njihova vrsta bi se mogla opisati kao nešto između leptira i medvjeda. Ta malena krila, koja tim likovima omogućuju let, dodaju novi misterij medvjedićima i još više produbljuju dječju maštu.

Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša, a uz to roditeljima se pruža prilika s djecom raspraviti o tim temama i ohrabriti ih na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Serija je pravi je primjer tople “starinske animacije”, odnosno stvaranja i bojanja rukom i kistom. Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije