Naslovnica Kultura Glazba

Gitarist Petar Čulić u Nikšiću osvojio gitaru vrijednu 7000 eura

Mladi hrvatski gitarist Petar Čulić osvojio je Grand Prix na Petom gitarističkom natjecanju u Nikšiću i to u najzahtjevnijoj petoj kategoriji. Drugu nagradu osvojio je Vojin Kocić, a treću Emir Okanović.
27. srpnja 2010. u 13:49 3 komentara 77 prikaza
petar čulić
Foto: arhivska slika

Mladi hrvatski gitarist iz Dugog Rata Petar Čulić s petoga međunarodnog gitarističkog natjecanja održanog u Nikšiću vratio se s gitarom vrijednom sedam tisuća eura. Gitaru je izradio Andreas Marvi, a Čuliću je pripala zbog osvajanja prve nagrade u najzahtjevnijoj petoj kategoriji, kategoriji bez starosne granice.

Čulić je osmerostruki državni prvak, studirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, ali i na privatnoj akademiji u Koblenzu. U svibnju ove godine svirao je s Rajnskom filharmonijom kao solist na festivalu u Koblenzu i to Concierto de Aranjuez.

Finale festivala u Nikšiću prenosila je crnogorska Atlas televizija. Petar je u finalu svirao i svoju skladbu "M" koja je popularna i na YouTubeu. Prije Nikšića, Čulić je pobjeđivao na natjecanjima izvodeći vlastitu skladbu "Mali princ".

Osim gitare vrijedne sedam tisuća eura, Čulić je osvojio i niz koncerata sa Simfonijskim orkestrom Crne Gore, koncert na Forumu Guitarre u Beču 2011. godine, ali i koncert u Skopju.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu