Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gala koncertom klapa Cambi obilježava svojih 25 godina

klapa Cambi
PR
Autor
PR članak
23.02.2011.
u 15:35

Koncert se održava u petak, 25. ožujka u 20 sati u dvorani Kornat u Hypo Centru

Ove godine klapa Cambi, jedna od naših najnagrađivanijih klapa, obilježava 25 godina rada. Klape su postale nešto po čemu Hrvatska postaje prepoznatljiva i izvan naših granica i s punim se pravom možemo ponositi time. 

S novom godinom ušli su u slavljeničku godinu i odmah na samom početku nastavljena je serija uspjeha s obradom pjesme 'Dan ljubezni' koja je napravljena za slovensko tržište i koja je dobro prihvaćena kod naših susjeda. Novi singl 'Tek sad znam' publika je također dobro prihvatila. Iza klape Cambi nevjerojatno je uspješna karijera.

Osvojili su sve festivale na kojima su nastupili, snimili su album 'Prava karta' koji sigurno zaslužuje nominaciju i za album godine jer je donio jedan potpuno nov  zvuk moderne klape.

Od jeseni 2007. klapa je pod višegodišnjim uspješnim vodstvom profesora Rajmira Kraljevića spremno krenula u novi niz javnih nastupa na festivalima.


Upravo ova klapa toliki niz godina svojim pjesmama zaslužno je primila mnoga priznanja, ali osim onih domaćih, možda su još slađa i ona koja dolaze iz inozemstva. Tako je dva puta predstavljala Hrvatsku na najvažnijem europskom etnofestivalu - EBU Folk Festivalu, a svakako treba spomenuti i veliko priznanje koje su dobili u lipnju 2009.g. kada su osvojili GRAND PRIX - CUP OF PETER THE GREAT - ST.PETERSBURG.

Klapa Cambi apsolutni je pobjednik i međunarodnog festivala u Veroni 1998. te dobitnik čak 10 Porina. U nastupima klape osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihova izričaja, a također se osjeti i svojevrsna originalnost. Klapa Cambi oduševila je kritiku interpretacijom pop-rock materijala Gibonnija, Nene Belana, Harija Rončevića i drugih.

Na koncert koji će održati  25. ožujka 2011. u Hypo centru pozvat će svoje drage kolege da im se pridruže na pozornici, a to su Hari Rončević, Neno Belan i klapa Dišpet.

Vecernji.hr daruje

Želite li na ovaj gala koncert klape Cambi? Posjetite našu Facebook aplikaciju Vecernji.hr vas vodi na evente i slijedite upute!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?