Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Franz Ferdinand na sedmom INmusic festivalu

FF
arhiva
22.02.2012.
u 16:27

Osim njih, nastup na INmusicu potvrdili su The Cranberries, Mando Diao i Gogol Bordello. Cijena ulaznica je 290 kuna, a može se kupiti na kioscima Tiska

Škotska četvorka Franz Ferdinand ponovno će nastupiti na ovogodišnjem, sedmom INmusic festivalu. Bend je nedavno izdao dva EP-ja koji su su remiksevi pjesama s izdanja "Covers EP", a potpisuju ga Toby Tobias, Wild Geese, David Maloso, Brennan Green i dOP. Trenutačno pripremaju četvrti album čije bi pjesme mogli premijerno čuti na INmusic festivalu. Do sada su, uz Franz Ferdinand, svoje nastupe na INmusicu potvrdili The Cranberries, Mando Diao i Gogol Bordello. Ulaznice po cijeni od 290 kuna u prodaji su u Tisak media centrima.

Prijatelji INmusic festivala i miljenici zagrebačke publike Franz Ferdinand posljednjih godina pokorili su svjetske top-liste, osvojili neke od najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, među kojima Grammy, MTV i Brit Awards i potvrdili svoj status jedne od vodećih svjetskih glazbenih atrakcija.

Franz Ferdinand na sceni je od 2004. godine, gdje su se početkom godine probili debitantskim albumom i hit-singlovima "Take Me Out", "Matinee" i "This Fire". Nakon što je njihov prvijenac, nazvan jednostavno "Franz Ferdinand", postigao velik uspjeh, prvo na britanskoj, a potom i na svjetskoj sceni, četvorka 2005. godine objavljuje novi studijski album "You Could Have It So Much Better", koji također zasjeda na sam vrh top-ljestvica najboljih albuma. Album "Tonight: Franz Ferdinand" iz 2009. pokupio je najbolje kritike eminentnih glazbenih medija kao što su NME, Mojo, Pitchfork, Rolling Stone i dr., kao što pokazala i turneja koja je uslijedila.

Bend čine svjetski poznati Škoti Alex Kapranos (prvi vokal / gitara / klavijature), Paul Thomson (bubnjevi / gitara), Nick McCarthy (vokal / klavijature / gitara) i Bob Hardy (bas gitara).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije