Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratki film

Filmovi o transsibirskoj željeznici u Dokukinu

cinetrain
arhiva VL
25.05.2011.
u 11:18

''Gdje je kraj Europe?'' naziv je filma koji su mladi filmaši iz Rusije i svijeta snimili o transsibirskoj željeznici

U Dokukinu su ovaj vikend pripremljene dvije besplatne projekcije kratkih filmova projekta Cinetrain iz 2008. i 2010.

18 mladih redatelja, snimatelja i montažera iz Rusije i svijeta, putovalo je 9302 dugom rutom transsibirske željeznice, snimali su i montirali prema Medvedkinovoj metodi (iz vlaka i u vlaku) i stvorili film "Gdje je kraj Europe?". U selekciji filmova iz 2010. je i film ‘'Žene će biti žene'’ Eve Kraljević koji donosi tri portreta žena u Kazahstanu te prikazuje njihov odnos prema ljubavi i prema voljenima.

Cinetrain je jedinstven filmski projekt, osmišljen 30-ih godina 20. stoljeća pod paskom Aleksandra Medvedkina, kada su kompletne filmske ekipe putovale Sovjetskim Savezom u posebno opremljenim vagonima iz kojih se snimalo i u kojima se montiralo. Iako su odmah u vlaku producirali dokumentarne zapise s idejom da se pokažu industrijska postignuća sovjetskog režima, cilj im je, ispod površine, bio dati pravo glasa običnim ljudima diljem SSSR-a, koji često nisu imali mogućnost da ispričaju svoje priče.

Filmovi će biti prikazani s engleskim titlovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije