Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperimentalni film

Festival donosi uvid u dosege u eksperimentalnoj produkciji

Scena iz K14 Zlatka Kopljara
arhiva VL
17.08.2011.
u 13:52

Ove godine festival uvodi i novitet, program Kino 16 sastavljen od filmova čiji su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima te zamaglili granice među filmskim rodovima

Sedmo izdanje 25 FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa, održavat će se od 20. do 25. rujna 2011. u zagrebačkom Kinu SC, a nedavno je objavljen njegov natjecateljski program. Selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul od 1200 prijavljenih filmova odabrale su 33 naslova koja pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije. Među njima se nalaze K14 hrvatskog umjetnika Zlatka Kopljara, recentni radovi domaćoj publici poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu, te nova autorska lica, najavljuje Inesa Antić uime organizatora.

O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri u sastavu američkog filmaša Bena Russella, austrijske grafičke dizajnerice i videoumjetnice Tine Frank, te hrvatske kustosice Tanje Vrvilo, a svaki od njih predstavit će se i posebno kuriranim programima.

25 FPS će i dalje predstavljati niz audiovizualnih performansa u programu Expanded Cinema i izbor iz recentne domaće eksperimentalne produkcije u programu Hrvatski fokus, a ove godine festival uvodi i novitet koji će jamačno nadražiti nepca ljubitelja eksperimentalnog filma. Riječ je o programu Kino 16 sastavljenom od filmova čiji su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima, te zamaglili granice među filmskim rodovima. Kako izgleda znanstveno-fantastični dokumentarac? Koliko radikalni u razotkrivanju ljudske intime mogu biti internetski clipovi? Ti hibridni naslovi odgovorit će vam na ova pitanja i potaknuti vas na mnoga druga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije