Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Duboko proživljena knjiga

Petra Heisinger
29.11.2022.
u 16:27

Jeste li ikada razmišljali gdje su vam granice odustajanja, pucanja, strahova koji vas vraćaju stalno na početnu točku i pri tom obeshrabruju?

Jeste li se tim granicama ikada približili? Ili ih možda i dotakli i pomakli? Ili to planirate?

Na svakom putu potrebno je ohrabrenja i dobrog vjetra. Bilo da se radi o privatnim ili profesionalnim koracima.

Živi primjeri upornosti koja odleđuje i najhladnije tunele izazova uvijek su snaga koja inspirativno djeluje na sve korake koji vode prema uspjehu, utjesi, miru.

Svaka se suvremena žena budi i liježe s upitnicama oko toliko toga s čime se nosi a bez ikada dobivenih uputa kako sve svoje izazove uskladiti i izvući najbolje od Života.

Jednu takvu istinitu, duboko proživljenu knjigu atipične autorice možete pronaći od početka studenog na policama knjižara.

Petra Heisinger kao novo ime u svijetu književnosti pobuđuje veliko zanimanje svojim prvijencem Ja sam Petra nećete me slomiti. Knjiga izaziva neobično duboke, spontane osvrte čitatelja koji su ju prepoznali kao literaturu za motivaciju, kao knjigu za rad na sebi i kao vodič za samopomoć.

Predstavljajući se neobičnim autorskim djelom - kombinacijom autobiografskih zapisa i literariziranih savjeta koji nude alate za samopomoć, autorica nas na uzbudljiv način provodi kroz život bogat doživljajima svake vrste, odgovarajući pri tome na neizbježna životna pitanja koja si postavlja svaka osoba koja želi svojim životom kvalitetno upravljati i doseći svoje ciljeve.

Ovaknjiga dočarava svu težinu ali i ljepotu teških životnih izazova shvaćenih kao prilika za rast. Konkretno, riječ je o mladoj majci i poduzetnici koja se hrabro baca u dekodiranje zla, prelazeći trnovit put od razvoda braka, samohranog majčinstva i egzistencijalne nemoći do jačanja osobnih potencijala i ostvarenja intimne i obiteljske sreće. Bitno je naglasiti da ovdje nije riječ o tipičnoj bajci sa sretnim krajem već o svjedočenju i slavljenju Života s velikim Ž. No ispod pitko i uzbudljivo napisanog teksta nazire se dubina i oštrina autoričina psihoanalitičkog skalpela.

Nekoliko citata iz knjige

Susrela sam mrak u punom sjaju. Da, mrak može sjati. Bolje da ne znaš kako i koliko.

*

Skrivala sam djeci pravo stanje svoje unutrašnjosti.

Tako sam naučila koliko i kada moj glasan plač može pokriti mikser, bojler, usisavač, puštanje vode u kotliću, mikrovalna i slični kućni alati za skrivanje plakanja.

Postoje i vrtni alati za skrivanje plača. Najbolji je kosilica.

*

I da, može se biti na preskupim zabavama u odjeći prijateljica svoje kćeri. U cipelama od prije pet sezona. Može se imati stav kraljice.A ostati sluškinja. Može se biti uspješan i pošten. Može se bez veza lijevih i desnih političkih opcija. Može se uspjeti i bez skrivenih kreveta. I bez sive savjesti. Može se.

*

Ovo je priča oblačna, ali s puno sunca u sebi.

OSVRTI

1) Jaka i duboka knjiga. Opisane životne strahote i teškoće mukotrpnog puta autorice do slobode, ljubavi i sreće, ne izazivaju sažaljenje, već naprotiv, donose pokretačku snagu, bildaju dušu, vjeru i hrabrost svim onim ženama "polomljenih krila". Da se odvaže na "orlovski let iznad kanjona. U susret susretu.

BRAVO!
Sanja Gospodnetić

 

2) Druga knjiga Petre Heisinger ima malo drugačiji naslov i drugačiji prizvuk. Jer joj je i namjena drugačija. Gutali je ili odlučili sporo čitati, dobit ćete melem za svoje rane. Ukoričen je to skup životnih mudrosti i lekcija. Iako prvotno okarakterizirana kao filozofija i samopomoć, tijekom čitanja izvire da je svrha ove knjige postati putokazom svima koji je čitaju. Ukoričena je to utjeha svakom ljudskom biću da ne zaostaje po svojim životnim putevima već da hrabro korača dalje prema Suncu. Petrina inspirativna životna priča uči nas da je ponekad happy end zapravo početak priče i da su trenuci sreće i radosti medalje nakon životnih borbi. Ovo je knjiga za sve djevojčice, žene, majke kao znak da nismo same u svojim borbama i podsjetnik da vrijedimo više od zlata, ali i knjiga naputaka dječacima, muškarcima i očevima kako doista biti autentična osoba i slijediti svoj put unatoč i usprkos svemu. Ukoričena je to katarza svima onima kojima je to potrebno. Preporučam je svima, ipak na sporo čitanje, jer to je literarni biser za sve knjigoljupce i mudroljupce.
Ana Jelena Savić

3) Zlatom posuta slova ove autobiografije izazivaju emocije na stol, dotiču samo dno srca i daju vjeru i nadu da se dobrota, hrabrost i ljubav koju daješ dvostruko vraćaju. Ništa u životu nije slučajno pa tako ni ime Petra jer je ona stijena u životu svoje djece i svih ostalih koje je putem dotakla. Hvala na ovoj knjizi koja nema cijene, koja je prirodno čistilište nakupljenih emocija i koja zove na ponovno čitanje.
Bojana Lušić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije