Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZagrebDox

'Dragi Lastane!' Irene Škorić najbolji film prema ocjeni publike

Irena Škorić Lastan
Jurica Galoić/Pixsell
02.03.2014.
u 14:48

U deset godina postojanja, festival ZagrebDox prikazao je više od 1500 dokumentaraca

Publika koja je posljednjih sedam dana pohodila kino dvorane Cineplexxa odlučila je o posljednjoj nagradi desetog ZagrebDoxa – prema sudu posjetitelja i posjetiteljica festivala najbolji film iz konkurencije je 'Dragi Lastane!' Irene Škorić! Spomenuta redateljica sa filmom 'Sudbina broja 13' već je osvojila nagradu publike ZagrebDoxa i to 2010. godine. Spomenuti film osvojio je visoku ocjenu 4.81, a u tijesnoj utrci za nagradu publike do zadnje projekcije bilo je nekoliko filmova – naime, čak osam filmova osvojilo je nagradu veću od 4.5. Prosječna ocjena svih filmova iz međunarodne i regionalne konkurencije (sveukupno 44 naslova) iznosi 4.1 što pokazuje zadovoljstvo publike ovogodišnjom festivalskom ponudom, ističu sa ZagrebDoxa.

Svečana dodjela HT nagrade publike održat će se 2. ožujka u 20 sati u dvorani 1 kina Cineplexx. Nagradu će, uz direktora ZagrebDoxa Nenada Puhovskog, uručiti Nataša Rapaić, članica uprave Hrvatskog Telekoma i glavna operativna direktorica za privatne korisnike. U deset godina postojanja, festival ZagrebDox prikazao je više od 1500 dokumentaraca koje je dosad popratilo više od dvije stotine tisuća posjetitelja i posjetiteljica.

>>Irena Škorić: Ni Lastanove supruge nisu znale da je to on

>>ZagrebDox: Veliki pečat dobio čileanski film Posljednja postaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije