Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
makarska

Dokumentarne poslastice na prvom DokuMa festivalu

dokuma film festival
Foto: DokuMA film festival
1/3
27.05.2014.
u 17:31

Posjetitelji i građani Makarske do nedjelje, 1. lipnja, moći će uživati u čak 34 dokumentarna naslova na prvom DokuMA Film Festivalu u Makarskoj

Projekcijom filma '‘Češki san'’ redatelja Vita Klusaka i Filipa Remunde, u četvrtak, 29. svibnja, u 21.30 na Kačićevu trgu u Makarskoj, počinje prvi DokuMA Film Festival.

Posjetitelji i građani Makarske do nedjelje, 1. lipnja, moći će uživati u čak 34 dokumentarna naslova, uključujući hrvatske premijere hvaljene '‘Narko kulture'’ izraelskog redatelja Shaula Schwarza, beskompromisnog portreta Narcocorrido glazbene supkulture i kartelskog nasilja koje ju je inspiriralo te najnovijeg Remundovog filma '‘Obnaženi narod'’ o češkim turistima na Jadranu.

Foto: DokuMA film festival

U sklopu programa zemlje partnera prikazat će se češka retrospektiva u odabiru redatelja Aleša Suka, hrvatska retrospektiva nudi najzanimljivije recentne domaće dokumentarce, a program "Dugi hit-film" nagrađivane dugometražne naslove poput već kultnog ''Čina smaknuća'', laureata Sundancea ''Slatkicu i boksača'' te dobitnika Oscara ''Pet metara od slave'' koji je odabran kao film zatvaranja.

Međunarodni natjecateljski program nudi osam kratkometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu ''Mali Garmaz'', koju će dodijeliti stručni žiri u sastavu Boris Mitić, Bruno Gamulin i Filip Remunda.

Nagrada nosi ime profesora Vinka Garmaza, snimatelja i vrhunskog filmskog edukatora, kojemu će biti posvećena i izložba Kinokluba Biokovo, čiji je osnivač i dugogodišnji voditelj.

DokuMA Film Festival veliku pažnju pridaje edukativnom aspektu festivala, pa će uz program za mladež MaTeeneju biti održana i dva MasterClassa vodećih stručnjaka Nenada Puhovskog i Borisa Mitića te je organiziran Cross-Border program gostovanja akademija iz Zagreba, Cetinja i Skoplja radi promicanja kulturno-umjetničke suradnje u regiji te profiliranja Makarske kao idealne lokacije za buduće susrete filmskih studenata i edukatora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije