Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo MFF

Dok je završavala Pula, još jedna filmska fešta počela je u Motovunu

Motovun festival
MFF
29.07.2012.
u 19:26

Atmosferom u Motovunu oduševljeni su i ugledn gosti Ursula Meier i Terence Davies

Ganutljivom i razigranom posvetom odlasku filmske vrpce u povijest, u sklopu koje je prikazan i restaurirani primjerak rukom bojenog Mélièsova „Puta na Mjesec", u subotu je otvoren filmski festival u Motovunu. Mélièsovu čaroliju rekreirali su i sami Motovunci. Kroz publiku su na rukama nosili maketu rakete te je uz pirotehničke efekte zabili u oko velikog Mjeseca na pozornici, označivši početak još jedne svetkovine filma. Na festivalu će ove godine biti prikazano 105 filmova iz 35 zemalja sa 5 kontinenata, od čega 53 dugometražna i 52 kratka. Tu su i festivalski tulumi, koji su potpuno oduševili redateljicu Ursulu Meier čiji je film „Sister" otvorio festival. Na malom kamenom zidiću plesala je s volonterima dugo u noć. Istovremeno, dobitnik ovogodišnje nagrade Maverick Terence Davies uživao je u tartufima u društvu Rajka Grlića, prepun riječi hvale za naš mali festival u srcu Istre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije