Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj zagrebačkog MSU-a

Do konca listopada traju prijave za Nagradu za mlade "Ivan Kožarić"

Davor Puklavec/PIXSELL
10.08.2022.
u 12:19

Umjetnici do 35. godina mogu se do kraja listopada prijaviti na natječaj za nagradu koja nosi ime velikana naše likovne scene

Sve do kraja listopada otvoren je natječaj za nagradu za mlade umjetnike "Ivan Kožarić", koji zagrebački Muzej suvremene umjetnosti organizira uz podršku zagrebačkoga Gradskog ureda za kulturu. Cilj je ovog natječaja podupiranje suvremenog stvaralaštva mladih umjetnika do navršene 35. godine, a njime se osiguravaju sredstva za otkup njihovih umjetničkih radova za fundus Muzeja suvremene umjetnosti.

Usto, posebna je nagrada predviđena za digitalna umjetnička djela pogodna za postavljanje na online platforme Muzeja – web site ili društvene mreže. Nagrade iznose 30, 25 i 20 tisuća kuna te 25 tisuća kuna za digitalna umjetnička djela koja će se otkupiti u sklopu ovog natječaja za 2022. godinu. O dobitnicima odlučuje stručno povjerenstvo u sastavu: Radmila Iva Janković, kustosica MSU, voditeljica Atelijera Kožarić, Ana Škegro, kustosica MSU, i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu. Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost.

Ovaj je natječaj istinski hommage velikanu hrvatske likovne scene Ivanu Kožariću (1921. – 2020.), autoru koji je osvajanjem vlastitih kreativnih sloboda otvarao nove putove mnogim generacijama hrvatskih umjetnika te je i sam aktivno pratio i rado podupirao prve korake mladih kolega. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije