Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ladies & Gentlemen

Dame i gospodo... "Izgubljeni" Stonesi iz 1972. napokon na DVD-u

The Rolling Stones, Ladies & Gentlemen
02.12.2010.
u 15:01

Film prikazuje snimku četiriju koncerata Stonesa u Texasu 1972. godine, tijekom turneje na kojoj su promovirali album “Exile On Main Street”, a to je, fanovi Stonesa vrlo dobro znaju, kreativno vjerojatno najjača faza benda

- Imali smo u toj fazi dosta loših koncerata, ali očito ne te večeri - komentira danas Mick Jagger u posebnim dodacima na DVD-izdanju koncertnog dokumentarca “Ladies & Gentlemen”. Film prikazuje snimku četiriju koncerata Stonesa u Texasu 1972. godine, tijekom turneje na kojoj su promovirali album “Exile On Main Street”, a to je, fanovi Stonesa vrlo dobro znaju, kreativno vjerojatno najjača faza benda, ali i jedna od problematičnijih što se tiče unutrašnjeg funkcioniranja benda.

Taj izvrsni dvostruki album Richards je, kao što je prethodno početkom ove godine pokazao dokumentarac “Stones In Exile”, gotovo iznio na svojim leđima u podrumu vile na francuskoj rivijeri, dok su ostali članovi manje ili više gotovo gostovali na njemu, između niza drugih glazbenika. Ovaj film, pak, nigdje nije prikazivan od 1974. godine, kada je prikazan u ograničenoj dvotjednoj distribuciji, i desetljećima je smatran “izgubljenim”, dok ga Jagger i društvo nisu otkupili i tehnički dotjerali.

Glazbeno se nije imalo što intervenirati; vrhunci su fenomenalni country “Dead Flowers”, solaža Micka Taylora u “Love In Vain”, Richardsovi vokali i puhači u “Happy”, i cjelokupni Jagger - od stylinga blještave dive do ponašanja simpatičnog zločestog dečka na pozornici. DNK rocka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije