Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2cellos

\'Cellosi\' održali pokus s orkestrom ZF i pokupili svoja četiri Porina

2cellos (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
29.05.2012.
u 20:37

Uzbuđeni su pred koncert koji će u zagrebačkoj Areni održati 12. lipnja. - Ovo će biti naš do sada najveći samostalni koncert, još k tomu pred domaćom publikom, i zato osjećamo veliku odgovornost, kažu

Nakon mjesec i pol dana Las Vegasa i gotovo svakodnevnih nastupa s Eltonom Johnom na legendarnoj pozornici Colosseuma u hotelu Ceasars Palace, Luka Šulić i Stjepan Hauser doletjeli su nakratko u Hrvatsku. Par slobodnih dana Hauser je iskoristio za odmor kod kuće, u rodnoj Istri, za kupanje u moru na omiljenoj plaži. Luka se kupaou bazenu, ali se i vinuo pod nebo. Pronašao je malo vremena za jedan od svojih najdražih hobija, letenje padobranom.

Već 1. lipnja kreću dalje, najprije u Njemačku, pa onda u Englesku, Škotsku, Poljsku i kamo ih sve do kraja srpnja ne vodi nova velika europska turneja s Eltonom Johnom. Ali, prije svega toga dvojica violončelista odvojila su jučer sat vremena za pokus u s orkestrom Zagrebačke filharmonije, koja će ih pratiti u prvom dijelu koncerta 12. lipnja u zagrebačkoj Areni.

“Kliknuli” s orkestrom

- Nisu to teške stvari i fino smo “kliknuli” s orkestrom uz koji ćemo svirati profinjene, uglavnom lirske i nježne kompozicije Karla Jenkinsa, Faurea, Piazzole... a glazbenici Zagrebačke filharmonije potom će jedan po jedan napuštati pozornicu uz Haydnovu Simfoniju rastanka. I tu onda opet ulijećemo mi... - rekao nam je Luka obećavajući skupa sa Stjepanom da će dati sve od sebe i u klasici i u najžešćem “rokanju” kojeg će biti na pretek.

- Ovo će biti naš do sada najveći samostalni koncert, još k tomu pred domaćom publikom, i zato osjećamo veliku odgovornost. Pokazat ćemo sve što smo naučili i svladali u proteklih godinu dana, sve što znamo, a i sve što ne znamo – dodao je uz smijeh Stjepan.

Nakon pokusa u Lisinskom, momci su se spustili pred povelik novinarski skup u baru Matis gdje su im uručeni nedavno osvojeni Porini, ukupno četiri kamene figure: dvije za njihov prvi zajednički album, inozemni, u izdanju Sonyja, i dvije za album koje je Stjepan Hauser snimio s Urbanom za Aquarius records.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije