Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL GODINE NA MAKSIMIRSKOM STADIONU

Budu li obožavatelji tražili, Zagreb spreman za još jedan koncert grupe U2

17.03.2009.
u 14:13

Događaj koji se ni s čim ne može usporediti - najavili su organizatori iz Lupa promocije zagrebački koncert najveće svjetske rock-grupe U2 na konferenciji za novinare koja se u utorak održala u Umjetničkom paviljonu na Trgu kralja Tomislava. Ulaznice za najveći koncertni spektakl na ovim prostorima u prodaji će se naći 27. ožujka u 9 sati na svim prodajnim mjestima Ticketproa te na internetskoj stranici www.ticketpro.hr. Zbog ogromnog zanimanja broj ulaznica po osobi bit će ograničen.

- Ovo je najveći koncert u Hrvatskoj nakon Rolling Stonesa 1998. - istaknuo je Vladimir Ivanković, direktor Lupa promocije te dodao kako je najbolji pokazatelj koliko su Zagreb i ostatak Hrvatske “žedni” ovakvih događaja velik broj novinara koji su došli popratiti konferenciju za novinare. Kako je koncert na maksimirskom stadionu 10. kolovoza jedini koncert grupe U2 u našoj regiji u sklopu turneje “360°”, iz susjednih zemalja poput Slovenije, BIH, Austrije i Mađarske već su stigli zahtjevi za rezervaciju 25 tisuća ulaznica. Međutim, kako je rekao Ivanković, karte se ne mogu rezervirati pa će svatko imati jednaku šansu da dođe do svoje ulaznice i uživo vidi najveću i najpoznatiju rock-grupu svih vremena.

Cijene ulaznica za koncert na maksimirskom stadionu kretat će se od 250 kuna za sjevernu tribinu, 500 kuna za travnjak, 750 kuna za južnu te zapadnu i istočnu tribinu gore te tisuću kuna za donji dio zapadne i istočne tribine. U prodaji će biti i oko šesto ulaznica po dvije tisuće kuna za VIP lože na tribini zapad.

Iako organizatori nisu željeli reći koliku su platili da dovedu U2 u Hrvatsku, napomenuvši samo da je dogovor izuzetno povoljan, prema okvirnoj računici zarada od 63 tisuće ulaznica, koliko će ih ukupno biti u prodaji (od toga 27.200 za travnjak) iznosit će 35.826,250 kuna. Ovdje nije uračunato još oko tisuću ulaznica koje će se moći kupiti samo preko fan klubova grupe U2, a čiji će vlasnici koncert gledati iz neposredne blizine, odnosno iz prostora oko same pozornice.

A da doći do ulaznice neće biti lako govori podatak da je 60 tisuća ulaznica za koncert u Amsterdamu 20. srpnja rasprodano za svega 15 minuta. Zbog toga je bio dodan još jedan koncert za slijedeći dan i ulaznice su ubrzo opet bile rasprodane. Isti slučaj je i s Milanom i Dublinom gdje će U2 također svirati dvaput.

Postoji li mogućnost da i karte za koncert u Zagrebu planu u nekoliko minuta, iz Lupa promocije nisu mogli reći jer je ovo prvi put da organiziraju stadionski koncert tolikih razmjera. U slučaju da bude rasprodan i da se pokaže dodatno zanimanje, organizatori su najavili da će svakako razmisliti o još jednom koncertu, a gradonačelnik Milan Bandić odmah je “oslobodio” maksimirski stadion i za eventualni drugi koncert.

U2 će cijelu turneju, koja počinje 30. lipnja u Barceloni, odraditi na rotirajućoj pozornici, a na maksimirskom stadionu bit će postavljeni i videozidovi visoki 20 metara što će i posjetiteljima na najudaljenijim mjestima omogućiti praćenje koncerta. Kao i inače, i za ovu turneju legendarni irski rokeri odlučili su se za mlade bendove kao predgrupe, a u Zagrebu ćemo u toj ulozi slušati njihove sunarodnjake Snow Patrol. Milan Bandić istaknuo je kako je Zagreb počašćen što je jedna takva glazbena institucija izabrala upravo ovaj grad za svoj nastup, a divljenje Bonu Voxu izrazio je ne samo zbog njegovih pjesama, već i zbog univerzalnog humanizma koji Bono širi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije