Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Bas Mooy na IDEŠ?festu 20. lipnja

09. lipnja 2009. u 12:17 1 prikaza

Headliner elektroničkog glazbenog programa IDEŠ?festa je Bas Mooy, široj publici vjerojatno nepoznato, ali svakako respektabilno ime techno glazbe. Ljubitelje dobrog techna privući će 20. lipnja na „Idem stage“, i uz ostale izvođače i timove elektroničke glazbe (Casual Violence, Mary, Ogy, Teo Harouda, Astralis...) osigurati dobar provod na prirodnoj pozornici savskog nasipa.

Tijekom posljednjeg desetljeća roterdamski DJ producent Bas Mooy bio je aktivan na mnogo područja techno scene. Pod snažnim utjecajem grada koji odiše industrijskom snagom, našao je svoj put kreirajući jedinstven mračan zvuk, koji ga je izbacio u jednog od vodećih europskih techno DJ-a. U industriji gdje većina slijepo slijedi glazbene trendove postigao je poštovanje ostavši vjeran svom vlastitom zvuku.

O uspješnosti ovoga cijenjenog producenta i DJ-a govore podaci o njegovoj bogatoj karijeri i brojnim projektima i suradnjama. Godine 2002. Bas Mooy osnovao je legendarni Audio Assault label s partnerom Jeroen Liebregtsom, što je godinu kasnije rezultiralo rođenjem podlabela Arms. Od tada je obitelj Audio Assault stekla mnoštvo obožavatelja u cijelom svijetu predstavljajući konstantan izvor 12“ i postavljajući standarde za današnju kvalitetu dark-techna.

Tijekom godina Bas se istaknuo i kao predan producent, naporno radeći u studiju te objavljujući glazbu na poznatim labelovima poput Planet Rhythma, Fine Audio Recordingsa, Submissionsa, Patternsa, FK Recordingsa i naravno na svojim Audio Assault i Armsu. Trenutačno Bas Mooy radi na solo albumu, koji bi trebao biti objavljen ove godine, a u međuvremenu priprema i nekoliko izdanja na poznatim labelovima, što pokazuje da nema namjeru usporiti.

Ovaj techno DJ poznat je i po tome što je dugi niz godina bio član roterdamskog underground kolektiva „Strictly Techno“, koji je tvorac više od stotinu legendarnih partyja (od 1995.) i resident/domaćin mjesečnih večeri u Bootlegu (od 2001.), osiguravajući balans između novih talenata i poznatih imena od samog početka.

U Nizozemskoj Bas je svirao u brojnim poznatim i cijenjenim klubovima poput Doornroosjea, De Effenaara, Waterfronta, Simplona te se istaknuo kao gost na partyjima Awakenings. Osim toga predstavio se publici i na partyjima i festivalima širom svijeta (Španjolska, Belgija, Švedska, Mađarska, Poljska, Austrija, Malta, Škotska, SAD, Irska, Ukrajina, Slovačka, Hrvatska, Velika Britanija i Njemačka).

Orginalnost i kvaliteta techno glazbe Bas Mooya prilika je za uživanje u dobrom technu i razlog više za odlazak na IDEŠ?fest, na čijoj će pozornici 20. lipnja osim Basa svoje snage odmjeriti i Casual Violence iz Manchestera, te Ogy, Mary, Teo Harouda, Astralis tim i druga imena domaće elektroničke scene.

Cijena ulaznica za sva tri festivalska dana je 60 kuna, a na dan koncerta iznosit će 80 kuna. Mogu se nabaviti u pretprodaji na prodajnim mjestima Ticketproa (Integral pothodnik, Dallas music shop, Aquarius music shop, Dancing bear, Adriatica.net, Generalturist, VP caffe i sva ostala ovlaštena mjesta Ticketproa www.ticketpro.hr).

HP+ pisači
Revolucionarno
Svijet bruji o tehnološkom čudu iz HP-a: 'Ovaj printer radi umjesto vas, a još čuva i okoliš'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Filmska priča volontera iz domaće kompanije: 'U 10 godina smo prošli smijeh i suze'