Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt

Bandić će predstaviti novi Filmski ured Grada Zagreba

Milan Bandić
Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.05.2019.
u 13:48

U jeku skandala oko Kina Europe, otvara se novi zagrebački Filmski ured koji će voditi mlada producentica Mija Pećina

Zahvaljujući prirodnim ljepotama, kvalitetnim filmskim radnicima i garantiranim poreznim poticajima, Hrvatska je sve atraktivnija destinacija za brojne strane filmaše. Ne čudi stoga da se osim Hrvatskog audiovizualnog centra kao krovnog nacionalnog tijela osniva i sve više lokalnih ustanova kojima je cilj dodatno promovirati pojedine dijelove Hrvatske i u njih privlačiti nove filmske projekte.

Sudeći po najavama, takvu bi ulogu trebao imati i Ured za film Grada Zagreba koji će sutra u Kući hrvatskog filma službeno predstaviti gradonačelnik Bandić, ali i novi ravnatelj HAVC-a Chris Marcich, državni tajnik Ministarstva kulture Krešimir Partl, producent Igor Nola, direktorica turističke zajednice Martina Bienenfeld i niz drugih “teškaša” koji rijetko sjedaju za isti stol.

Javnosti će tu biti predstavljena i Mija Pećina, mlada producentica koja je nekoliko godina u Dubrovniku organizirala Libertas film festival, a potom i zagrebački Fantastic.

Foto: Martina Popovčić/PIXSELL

Ona je već imenovana voditeljicom novog Filmskog ureda i kao takvu ju je, baš u jeku skandala oko Kina Europa, kolegama koji rade u Kući hrvatskog filma predstavio Vinko Brešan, ravnatelj Zagreb filma, pod kojim će formalno djelovati zagrebački Filmski ured.

Zbog toga su se među filmašima počele širiti teorije da bi se preko Filmskog ureda ili čak unutar njegova djelovanja moglo tražiti i potencijalno rješenje za kino Europa, iz kojega do 1. lipnja moraju izaći Boris T. Matić i njegov Zagreb Film Festival.

Hoće li to zaista biti tako, mogli bismo otkriti već na sutrašnjem predstavljanju.

Komentara 1

ZI
zip123
22:08 07.05.2019.

Jos radnih mjesta za one koji se nesjecaju da su mu rodjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije