PROMO

"Atlasovih šest" knjiga je koja će vas svojim moćima opčiniti na način na koji niste mogli ni zamisliti

Atlasovih šest
21.03.2023.
u 16:08

"Atlasovih šest oduševit će sve one koji vole zamršene zaplete, zamršene odnose i mutne likove koji su spremni ubiti za znanje i moć", samo je jedan od tisuće komentara na novi hit spisateljice Olivie Blake, roman "Atlasovih šest".

Radi se o knjizi koja čitatelje obuzima na prvu, daje im posebnu dozu svijeta medejaca i Aleksandrijskoga društva, a kada je pročitate do kraja još danima razmišljate o tome što se moglo dogoditi. Srećom, "Atlasovih šest" tek je prva knjiga trilogije koja je zaludjela čitav svijet, a mnogi se pitaju i odakle spisateljici inspiracija za takvu knjigu.

U fokusu priče je šestero darovitih medejaca koji su izabranici s nadnaravnim moćima te dobivaju poziv za inicijaciju u najtajnije društvo koje postoji na svijetu. Odabranima će biti osigurana moć i prestižan život kakav nisu mogli zamisliti ni u najluđim snovima. No, cijena za to je previsoka.

Svatko od spomenutih likova imao je svoje razloge da prihvati poziv na inicijaciju, a njihove moći iznenadit će vas od prve stranice. Tijekom boravka na inicijaciji susreću se s opasnim neprijateljima, izdajama te klasičnim međuljudskim odnosima koji se ne razlikuju previše od već viđenih priča. Ipak, kada se radi o ljudima s magičnim moćima, stvari se odvijaju drugačije. Tko će doživjeti kraj, tko će završiti zajedno te tko će na kraju biti izabran u društvo, na vama je da otkrijete. "Atlasovih šest" u nakladi Znanja štivo je koje ne želite propustiti, čak ni ako niste preveliki ljubitelj ovoga žanra.

Olivie Blake pravim imenom Alexene Farol Follmuth, autorica je nekoliko indie SFF projekata, te webtoona Clara and the Devil u suradnji s ilustratoricom Little Chmurom. Njezin roman Atlasovih šest osvojio je čitatelje širom svijeta i postao prava senzacija na Booktoku. Pod svojim imenom napisala je romantičnu komediju za mlade My Mechanical Romance. Živi u Los Angelesu s obitelji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije