Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema stajanja

Animatori Zagreb filma rade na novim crtićima, stiže nam i "Jelenko"

06.04.2020.
u 11:20

Uz preporuku “ostanite doma”, većini autora omogućen je rad od kuće, a evo na čemu sve rade

Zagreb film podržava preporuku “ostanite doma”, ali proizvodnja animiranih filmova ide dalje. Većini autora omogućen je rad od kuće, a evo na čemu sve rade.

Krešimir Pernek, autor budućega animiranog filma “Težnja”, obavlja pripremu od kuće na računalu, a animaciju će započeti za mjesec dana u studiju.

Andrej Rehak modelira likove za svoj novi film “Paradigma”. Bruno Razum od kuće radi postprodukciju za lutka-film “Jelenko”. Lutka-film Antonije Begušić “Republik”a (Carrus navalis) u postupku je obrade snimljenog materijala. Nastavak snimanja u propisanim uvjetima počinje već ovaj tjedan.

Za film “Aqualia” Vladislava Kneževića razvijaju se modeli likova. Tvrtko Karačić od kuće radi animaciju za svoj film “Sinkronicitet”.

Osim toga, na službenom YouTube kanalu Zagreb filma može se pogledati osam animiranih filmova iz njihove produkcije, među kojima su i klasici poput Oscarom nagrađenog “Surogata” Dušana Vukotića iz 1961. godine.

Također, omogućili su HRT-u prikazivanje cijelog serijala “Profesora Baltazara” bez ikakve naknade te korištenje njegova slavnog lika u školi putem televizije.     

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sickboy1974
00:28 07.04.2020.

Neimari tzv. kulture, a zapravo supkulture, rade crtiće koje nitko neće niti pogledati a kamoli upamtiti kao kulturno dobro Hrvatske. Ali dobro, bolje da rade, kad su već dobili sredstva, nego da traže milostinju od ministarstva kao njihovi kolege iz kiparstva, slikarstva, "performansa" i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije