Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći čovjek

Ako sam Bandiću neprihvatljiv, rješenje je u trećoj osobi

velimir visković
anto magzan/pixell
01.11.2012.
u 10:44

Ako sam neprihvatljiv gradonačelniku Milanu Bandiću, najbolje je da se s ministricom Andreom Zlatar dogovori o trećoj osobi, misli kandidat za intendanta HNK-a Velimir Visković. Po njemu novi natječaji nemaju smisla.

_ Ako gospodin Bandić u nekom hipotetskom slučaju stane uz mene, ponudu bih prihvatio jer mislim da imam potporu i ministrice, a oni zajednički odlučuju o izboru intendanta. Prethodni dogovor između ministrice i gradonačelnika jedini je put za nalaženje razumnog rješenja. Budući da je ministrica eksplicitno prije dva mjeseca poručila da ne prihvaća program Ane Lederer, iluzorno je očekivati da će sada taj isti program prihvatiti _ izjavio je Večernjem listu kandidat za intendanta HNK-a u Zagrebu Velimir Visković. Njegov je program na sjednici Kazališnog vijeća HNK-a dobio dva glasa, dok je program sadašnje intendantice Ane Lederer dobio četiri glasa, pa se opet došlo u pat poziciju jer odluka tog vijeća nije obavezujuća, a ministrica Andrea Zlatar ovog je ljeta već negativno ocijenila program intendantice.

_ Gradonačelnik, doduše, još nije eksplicitno izjavio da ne prihvaća mene i moj program, ali ako to misli, neka javno kaže. Ako sam mu neprihvatljiv, najbolje je da se ministrica i gradonačelnik dogovore oko neke kompromisne treće osobe. Mislim da, doista, ovo navlačenje s novim natječajima i javnim šamarima nema smisla _ uvjeren je Visković.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
Alkana
09:49 02.11.2012.

Ako je ministrica negativno ocijenila program Ane Lederer, zašto se je ona onda mogla opet kandidirati? Ako se je mogla kandidirati ponovno, onda sada može biti i prihvaćena i postavljena za intendanta. Zar Kazališno vijeće ne bi trebalo imati presudnii glas? Sramotno je da ministrica silom želi postaviti čovjeka po naređenju vladajućih, a k tome čovjek nema pojma o poslu koji ga čeka. Zar se više ni gospođi ministrici ne može vjerovati da će postupati u interesu kazališta a ne stranke na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije