Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udružili snage

Osječani u Gunji spasili 20 pasa, neki od njih već stigli u azil

Spašeni psi
Foto: Privatni alubm
1/13
19.05.2014.
u 01:12

Volonteri na poplavljenim područjima pomažu životinjama, u cijeloj Hrvatskoj prikupljaju hranu i potrepštine

U Gunji je do sada pronađeno i spašeno 20 pasa, neki su već stigli i u Osijek. Traže se njihovi vlasnici, kao i preivremeni smještaj dok se vlasnici ne pronađu.

Volonteri osječkog azila i udruge za pomorske aktivnosti, koji su jutros iz Osijeka krenuli u Gunju kako bi spasili životinje koje su preživjele, uz posebno osiguranje uspjeli su ući u selo. 

- Kroz selo se doslovce može samo čamcima, jako puno životinja je mrtvo - prvo je što su javili. A kad su krenuli, sa sobom su ponijeli i neke od pristiglih poruka vlasnika kućnih ljubimaca. 

Kuća s lijeve strane

Jedna od obitelji evakuiranih iz Gunje u potkrovlju dvorišne zgrade ostavila je labradora Labija. Autobusom su stigli u Zagreb, a psa nisu mogli povesti. Ostavili su mu hranu i vodu i poslali preko društvenih mreža molbu za pomoć.

- Pas je u višoj zgradi na adresi Matije Antuna Relkovića 142, crne je boje, čipiran, molimo pomoć u njegovom spašavanju – napisali su. Njihovoj molbi pridružila se i K. S.

- Molim vas, pas mi je ostao u Gunji, ako možete nazovite i recite da mi ga spase. Na tavanu je, odaziva se na Max, predzadnja kuća u Ruđera Boškovića, s lijeve strane – poručila je spasiocima.

Kako bi pomogli kućnim ljubimcima koji su ostali zarobljeni i kućama, ali i svim drugim životinjama u poplavljenim područjima istočne Slavonije, svoje snage udružili su i volonteri koji i inače pomažu životinjama.

Vukovarci, Zagrepčani, Čakovčani, Riječani

Iz Rijeke četiri volontera sutra kreću u Slavoniju. U kamperu će ponijeti i ronilačku opremu, ali i hranu i vodu te hranu i opremu za kućne ljubimce koju će Riječani danas od 19.30 do 21 sat prikupljati ispred HOP shopa na Viškovu. Vukovarska udruga Za šapu! Vukovar u Županju je dovezla hranu, vodu, sokove i potrepštine za stanovnike poplavljenog područja i spasioce. Deke, pokrivače i odjeću već su pripremili, kao i  i hranu za ljubimce. Sve su organizirali uz pomoć engleske udruge Action Aid for Animals, od koje su dobili i kombi za prijevoz prikupljene pomoći.

Pomoć za životinje prikupljaju i zagrebačke udruge. Društvo za zaštitu životinja Kanellos u utorak od 17 do 20 sati prikupljat će pomoć na više lokacija u Zagrebu. Zagrepčani koji žele pomoći i životinjama i ljudima mogu se javiti i Udruzi Indigo, koja će pomoć sakupljati  tijekom nekoliko dana. Nakon toga organizirat će i prijevoz u poplavljena područja. Hranu, deke, zdjelice i sve druge potrepšrine prikuplja i Udruga Rina, a organizirali su i posebnu aukciju.

U Klubu za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb (KOSSP-u), Remetinečka 24, do petka će se  sakupljati hrane i potrepština za azile koji su svoja vrata otvorili životinjama spašenim iz poplave. Od 19 do 21h možete donijeti hranu, repelente protiv nametnika, deke, šampone, lajne i ogrlice. Pomoć do petka, od 8 do 18 sati, prikuplja i Hrvatski kinološki savez u svojim prostorijam, Ilica 61. 

I čakovečko sklonište do petka prikuplja pomoć za životinje iz poplavljenih područja. Potrebni su hrana, zdjelice, voda, deke, užad, baterije alat. Sve prikupljeno volonteri će u petak odvesti do Osijeka. Javiti im se možete i ako nudite privremeni smještaj za spašene ljubimce. Udruga za zaštitu životinja Patronus Sisak prikuplja donacije za životinje i ljude nastradale u poplavama. Informacije možete dobiti na telefon 095/9189-023, a pomoć od 8 do 20 sati donijeti u Narodnu knjižnicu i čitaonicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije