Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luč Zagorja

Svijest ljudi je na visokoj razini, već je udomljeno 30 pasa

Sklonište u Zagorju
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
03.07.2014.
u 18:16

Iako je sklonište bilo spremno prihvatiti pse iz Slavonije, oni ipak nisu dovezeni

Nedavno otvoreno sklonište za napuštene životinje ‘Luč Zagorja’ u Selnici kod Marije Bistrice ipak nije, kako se očekivalo, primilo pse iz Slavonije.

- Bili smo spremni primiti desetak psa, no pronašlo se bolje rješenje - kazao nam je voditelj skloništa dr. vet. med. Goran Domitran. Oni su, prema prvim informacijama, iz privremenog prihvatilišta u Širokom Polju pokraj Đakova, gdje je smješteno 40 pasa spašenih iz poplavljenih slavonskih sela, trebali doći i u Selnicu. Neslužbeno doznajemo da se od dislociranja pasa odustalo kako se ne bi odvozili po cijeloj Hrvatskoj. Jednostavnije je bilo da psi ipak budu na okupu.

Dobri rezultati

Iako nedavno otvoreno, ovo sklonište ljubiteljima životinja donijelo je veliku radost, a za svaku pohvalu svim Zagorcima je činjenica da je već do sada iz ovog skloništa udomljeno tridesetak pasa.

Svi će biti zadovoljni ako se nastavi sadašnji trend udomljavanja

- Zadovoljni smo jer su te životinje dobile odlične vlasnike i kod njih im je jako ugodno. I inače malo pazimo kad netko dođe po životinju i nikad je ne bi dali primjerice nekome tko bi psa da mu tjera iz dvorišta druge pse - kaže dr. Domitran ističući kako se i sam iznenadio sviješću Zagoraca o napuštenim životinjama. Ukoliko udomljavanje nastavi ovakvim tempom, svi će biti prezadovoljni.

I inače, s obzirom na krizu i neimaštinu za svijest Zagoraca o životinjama stručnjaci imaju samo riječi hvale. Naime, bez obzira na krizu i sve druge nedaće koje prate ljude, asortimani hrane i drugih potrepština za životinje dobro se prodaju.

Ugovori o zbrinjavanju

Podsjetimo ‘Luč Zagorja’ prvo je sklonište za napuštene životinje u Krapinsko - zagorskoj županiji i jedno od najbolje uređenih u Hrvatskoj s ambulantom, prostorom za liječenje i kupanje životinja, boksevima za izolaciju, čekaonicom te ograđenim dvorišnim prostorom. Inicijativu za gradnju skloništa pokrenula je Veterinarska stanica Zlatar Bistrica, koja za sada ima ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja s većim brojem općina i gradova.

Uz udomitelje u sklonište su dobrodošli i volonteri

Svaki pas koji dođe u sklonište pregleda se i prolazi tretman izolacije u boksu, slijedi cijepljenje, sterilizacija ili kastracija i mikročipiranje. Udomitelji, koji i dalje mogu dolaziti u ‘Luč Zagorja’ potpisuju ugovor o udomljavanju psa. Kao udomitelji, tako je dobro i da i volonteri i donacije hrane pripomognu radu.

https://www.vecernji.hr/sjeverozapadna-hrvatska/spaseni-psi-su-umiljati-i-dobri-pruzite-im-novi-dom-940216

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kumrovčanin
21:58 03.07.2014.

Sviđa mi se ovaj članak i jako je afirmativan, ali me samo zanima zakaj ova novinarka Silvija nema sliku kak i drugi njezini kolege novinari? Ona baš lepo piše...Jel to zato jer je ženska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije