Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avioprijevoz

Jača konkurencija u regiji, Croatia Airlines vidi priliku za suradnju

Croatia Airlines
Foto: Croatia Airlines
08.01.2015.
u 17:12

U hrvatskoj tvrtki svjesni su da je konkurencija sve jača, no smatraju da je to i potencijalna prilika za suradnju.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines značajan dio svojeg poslovanja veže uz povezivanje regije preko Zagreba s Europom. No, ulaskom na tržište Air Serbije te najavom ponovnog pokretanja makedonskog nacionalnog avioprijevoznika, konkurencija će se zaoštriti.

Već sada cjenici karata pokazuju da se iz Zagreba u Skoplje ili neku drugu metropolu može letjeti stotinjak eura jeftinije Air Serbijom preko Beograda nego iz Zagreba Croatia Airlinesom. U hrvatskoj tvrtki svjesni su da je konkurencija sve jača, no smatraju da je to i potencijalna prilika za suradnju. “CA zimi ima sedam letova tjedno na ruti Zagreb – Skoplje, odnosno osam tjedno ljeti. Postavljeni kapacitet letova, kako frekvencijama tako i brojem sjedala, po pojedinom letu uglavnom posve zadovoljava potražnju. Broj putnika CA za Skoplje i iz Skoplja stabilan je u odnosu na ponuđeni kapacitet sjedala i broj letova, usprkos sve žešćoj konkurenciji”, kažu u CA. Za novu konkurenciji iz Makedonije kažu da su čuli, ali ništa službeno.

>> Croatia Airlines svojim najkreativnijim putnicima ispunio želje

Komentara 1

ZA
Zahumlje
17:23 08.01.2015.

"Ako ne možeš pobjediti suparnika, pridruzi mu se".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije