Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena na tržištu

Velika akvizicija: 62 trgovine Bille dobile novog vlasnika

Billa
Davor Puklavec/PIXSELL
03.04.2017.
u 14:24

Rewe grupa i Spar Handels-AG ugovor o preuzimanju Bille u Hrvatskoj potpisali su krajem 2016., čime je Spar dobio 62 Billine trgovine te logistički centar u Svetoj Heleni.

Nakon što je Hrvatska agencija za tržišno natjecanje dala bezuvjetno odobrenje za zaključenje posla, početkom travnja realizirano je preuzimanje trgovačkog lanca Billa Hrvatska od strane Spara, izvijestili su iz tvrtke Spar Hrvatska. 

Tvrtka Billa do daljnjega će nastaviti poslovati, kaže se u priopćenju te dodaje da će novu upravu predstavljati predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl i član Uprave iste tvrtke Danijel Vidiš. "Pozdravljamo nove kolege i izražavamo zadovoljstvo povećanjem broja Spar supermarketa u Hrvatskoj. Preuzimanje Bille važan je strateški korak i predstavlja novu fazu u razvoju Spara na hrvatskom tržištu“, rekao je tim povodom Fenzl. 

Spar Hrvatska u potpunom je vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels AG. U priopćenju se navodi kako je 19 Interspar hipermarketa i 39 Spar supermarketa lani ostvarilo bruto prihod od prodaje od 2,8 milijardi  kuna. Na kraju 2016. godine Spar Hrvatska zapošljavala je 2.800 ljudi. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016., a za preuzimanje se čekalo odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Zajedno sa 62 trgovine, Spar je preuzeo i 1.900 djelatnika Bille.

>>Velika akvizicija na hrvatskom tržištu: 62 trgovine Bille uskoro će dobiti novog vlasnika

>>Konzum i dalje vodi, no Lidl
i Kaufland opasno mu se približavaju

Ključne riječi

Komentara 3

ZS
Zvolen.Slovakia
16:31 03.04.2017.

Stara vijest - možda će novi vlasnik uvesti normalno radno vrijeme a ne do 23.00 kako se radilo do sada - što je naj blaže rečeno - brutalno !

AO
ante.oreskovic75
15:34 03.04.2017.

Možda su trebali pričekat cijenu Konzuma!

Avatar punkufer
punkufer
11:37 04.04.2017.

Dobro ide prodaja smeća od robe, toksične "hrane" i šarenih laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije