Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZKM

Gradska skupština potvrdila Snježanu Abramović Milković za novu ravnateljicu

Snježana Abramović Milković
Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2014.
u 09:26

Od 38 prisutnih zastupnika, za Abramović Milković glasovalo je 20 zastupnika, četiri su bila protiv, a njih 14 bilo je suzdržano

Gradska skupština je sinoć, na maratonskoj sjednici, potvrdila Snježanu Abramović Milković kao novu ravnateljicu ZKM-a. Od 38 prisutnih zastupnika, za Abramović Milković glasovalo je 20 zastupnika, četiri su bila protiv, a njih 14 bilo je suzdržano.

Predsjednica Kazališnog vijeća ZKM-a Kostadinka Velkovska pred skupštinarima rekla je Abramović Milković imala najbolji program razvoja kazališta te da su i ostali kandidati ponudili opsežne programe. 

Izbor Snježane Abramović Milković pamtit će se zbog promjene statuta ZKM-a o kojem se govorilo i sinoć - statut je izmijenjen kako bi se na njega mogli javiti i oni koji nisu završili umjetnički studij niti humanističke znanosti, a Snježana Abramović Milković diplomirala je biologiju na PMF-u. Dugogodišnja je umjetnička voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica te umjetnička voditeljica Festivala plesa neverbalnog kazališta Svetvinčenat.

Oporba na čelu s Davorom Bernardićem zatražila je od gradske uprave da se u svim gradskim kazalištima ujednače kriteriji u kulturi budući da je u rujnu na čelo GK Gavella zasjeo gluamc i profesor na ADU Boris Svrtan.Kazališno vijeće Gavelle, čija je predsjednica Kostadinka Velkovska, tada nije tražilo da se mijenja statut kazališta. 

>> Kazališno vijeće većinom s tri glasa izabralo Snježanu Abramović Milković za novu ravnateljicu

Komentara 5

IV
IvanXXIII.
14:44 03.12.2014.

Prozirno kadroviranje bez imalo srama. Najviše se čudim samoj Abramović. Iz toga brašna, u samo malo dugoročnijoj perspektivi, ne bu pogače.

NE
Neba
17:39 03.12.2014.

Bandićeva hobotnica i dalje kadrovira...Podobnost ispred znanja i programa...Dok Ljuština i Kojić ne dodju na red, sve će biti po starom.....

B7
b7
06:57 04.12.2014.

puno je ljudi uključeno u nečiste rabote u kulturi stoga se možemo zgražati ali više ne i čuditi. Gđa .Velkovska je već baka ,kako pišu novine , a još uvijek nije odrasla , samo to da je u vijeću nekolikoo kazališta nije normalno , tko je za to kriv ? ona nije , ali pošten čovjek to ne bi ni prihvatio, ali eto ,ona jeste.Ništa dobroga iz toga sigurno neće biti a pozornost koja je dana Abramović gotovo je veće od one date Vrgoč ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije