Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TV

Sučeljavanje dvaju najjačih kandidata posljednji dan kampanje

19.7.2016., Zagreb  Mislav Bago, novinar i urednik na Nova TV.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
30.08.2016.
u 10:00

U petak 9. rujna pred gledateljima bi se trebali sučeliti čelnici dviju lista koje dobiju najviše glasova u terenskom istraživanju

Posljednjeg dana kampanje, u petak 9. rujna, Nova TV emitirat će sučeljavanje čelnika dviju najjačih lista kandidiranih na ovim prijevremenim parlamentarnim izborima. U posljednjem tjednu prije izbora, od ponedjeljka 5. rujna do četvrtka 8. rujna, Nova TV objavljivat će rezultate terenskog predizbornog istraživanja koje će se provoditi u deset izbornih jedinica.

Čelnici dviju lista koje prema spomenutom istraživanju dobiju najviše glasova bit će pozvani da sudjeluju u predizbornom sučeljavanju Nove TV. Ako se radi o stranci – bit će pozvan predsjednik stranke, ako se radi o koaliciji – bit će pozvan predsjednik najveće stranke iz te koalicije.

Može se očekivati da će to biti predsjednici SDP-a i HDZ-a – Zoran Milanović i Andrej Plenković – no pitanje je hoće li se obojica pojaviti u studiju s obzirom na to da je iz SDP-a, nakon sučeljavanja Milanovića i Plenkovića na HRT-u, poručeno da njihov šef više ne planira sudjelovati u televizijskim debatama.

U tom slučaju bi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković mogao sam sjediti u studiju uz prazan stolac namijenjen njegovu konkurentu i odgovarati na pitanja koja će mu postavljati novinar i politički komentator Nove TV Mislav Bago.

– Odlučili smo se na ovaj potez jer želimo raditi debatu za građane posljednji dan predizborne kampanje i večer uoči početka izborne šutnje, tako da oni sami mogu, nekoliko sati prije odlaska na biralište, uvidjeti razlike među najjačim kandidatima na izborima i temeljem toga donijeti odluku kome će od kandidata dati svoj glas u nedjelju 11. rujna – objašnjava Bago. 

>> Nova TV pozvat će Milanovića i Plenkovića na sučeljavanje zadnjeg dana kampanje

Komentara 13

Avatar johny21
johny21
11:09 30.08.2016.

normalno da Milanovic vise nece sudjelovati u debatama zato sto nema nista pametno za reci... to su skuzili i njegovi iz sredisnjice!

FR
Franchescha
11:14 30.08.2016.

Nema šanse da Zoki pristane na debatu nakon što ga je Plenković zadnji put uništio!

Avatar johny21
johny21
11:10 30.08.2016.

Jedva cekam ponovno suceljavanje i Plenkovicevu pobjedu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije