Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

'Orešković je odličan menadžer, ali to neće biti dovoljno'

Tihomir Orešković
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
24.12.2015.
u 00:05

- Moje je iskustvo da premijer i ministar moraju biti političari, a oko njih stručni ljudi - smatra makroekonomist Ante Babić

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala je mandat za sastavljanje vlade nestranačkom Tihomiru Oreškoviću. Evo što o tome misle stručnjaci!

- Orešković je odličan menadžer s međunarodnim iskustvom. Međutim, to u ovoj političkoj konstelaciji neće biti dovoljno. Jedan čovjek, ma koliko dobar, neće imati dovoljno političke podrške da provede nužne reforme. U drugim zemljama takva su se rješenja također pokazala neučinkovita. Trebao je jedan od njih dvojice, Karamarko ili Petrov, preuzeti odgovornost - smatra makroekonomist Damir Novotny.

- Izbor javnosti razmjerno nepoznate i nepolitičke osobe, ja, primjerice, nisam čuo za njega, jedan je u nizu pokazatelja da će ova nova vlada, ako se formira, imati velikih teškoća za dugoročno funkcioniranje. Trebali su ili Petrov ili Karamarko u tu dužnost uložiti svoj politički kapital; Karamarko je bio voljan, ali Petrov očito nije - rekao je sociolog Dražen Lalić.

- Moje je iskustvo da premijer i ministar moraju biti političari, a oko njih stručni ljudi. Tehnomenadžer može biti rješenje jedino u situaciji u kakvoj je to postao Mario Monti, kad u kratko vrijeme treba provesti reforme, a mi uopće ne znamo kakva je platforma reformi - smatra makroekonomist Ante Babić.

>> Zbog sela i obitelji Petrov nije mogao s 'partijom'

>> Juro Martinović: S Domoljubnom koalicijom potpisat ćemo koalicijski ugovor

Komentara 38

DU
Deleted user
00:35 24.12.2015.

Na proteklim izborima Hrvatice i Hrvati su ocijenili stručnost Milanovića i njegovih genijalaca.

DU
Deleted user
00:26 24.12.2015.

Kaj su se kmeri raskokodakali. A zaboravljaju da je i njihov predsjednički kandidat drug Josipović bio potpuno nepoznat javnost. A Oreškoviću želim od svega srca uspjeh na dobrobit sviju nas!

DU
Deleted user
00:43 24.12.2015.

Zokijevi stručnjaci i komentatori,hahahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije