Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Prgomet:

'Mi ćemo predložiti svog mandatara, to neće biti ni Milanović, ni Karamarko'

Drago Prgomet
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/8
09.11.2015.
u 22:35

Drago Prgomet kaže kako je Most spreman ući u izvršnu vlast

– O novom mandataru će odlučiti Most. Mi ćemo predložiti svog mandatara, to neće biti ni Milanović, ni Karamarko – najavio je u RTL Direktu Drago Prgomet. Istaknuo je kako nisu razgovarali o tome da on bude novi premijer. Kazao je kako je Most spreman ući u izvršnu vlast.

– Sada idu pregovori, prvo ćemo ponuditi set reformi. Želim naglasiti da nam ovaj broj mandata koji smo dobili daje obvezu za provođenje reformi, a reforme se mogu provoditi samo ako ste u izvršnoj vlasti – objasnio je Prgomet.

Kada su krenuli u predizbornu kampanju, priznaje, nisu razmišljali da će dobiti toliku potporu birača.

– Rekli smo da nećemo koalirati sa strankama koje ne žele prihvatiti naš program promjena koje Hrvatska treba. Na prvom mjestu nam je da se prihvate promjene – rekao je.

– Razgovarat ćemo sa svima koji su dobili legitimitet hrvatskih birača, ne bježimo od dijaloga i razgovora. Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje države. Zoran Milanović je razgovarao i s Petrovom. Zvao je i Kovač, Milanović mi je čestitao... vidim da postoji volja – rekao je.

Nije ga strah da će doći do raskola unutar Mosta i da će se jedan dio članova okrenuti desnici, a drugi ljevici.

– Neće biti bilo kakvih razilaženja, spremni smo reforme provoditi do zadnjeg treba pa čak i ako nas to dovede do gubitka sljedećih parlamentarnih izbora – rekao je Prgomet.

Konkretno, glavne reforme koje će tražiti bit će depolitizacija javne uprave, smanjenje općina i županija te reforma monetarne politike.

– Mi nismo stranka koja bi dopustila narušavanje stabilnosti države, zadnja opcija je izazivanje novih izbora – zaključio je Prgomet.

>> Božo Petrov: Jeftinije je napraviti nove izbore nego trpjeti još jednu nesposobnu vladu četiri godine

>> Ovo su zastupnici Mosta koji ulaze u Sabor

Komentara 236

LE
Leoness
23:27 09.11.2015.

Što mislite činiti, činite brzo. Hrvatska nema vremena za ničija prenemaganja. Dovoljno je vremena izgubljeno.

TE
TechnoCroat
23:21 09.11.2015.

Ovo bi bilo zanimljivo da vidimo koliko su i hdz i sdp iskreni u svojim izjavama da su za zajednistvo i bolju hrvatsku, a ne za svoje licne interese. Neka most predlozi vladu sa ministrima iz mosta iz hdz i iz sdp. Za bolju hrvatsku, kako se javno hdzsdp reklamiraju.

B2
bordon 2
23:42 09.11.2015.

SDP-ejci se uzbudili - vide da ove iz Mosta neće moći kupiti kao što su kupvali Ćaćiće, Pusićke, Radoše.... A što je nabolje takvih koji se daju kupiti i šutirati nogom kad se i kako vođi svidi sad je uu ovom sazivu Sabora jednostavno nedostatan broj (zanemarivi su) jer ih je Milanović već sve ispucao nogom u stražnjicu, ali nije ipak računao na ovakav razvoj događaja. Iznenađenje. A isto vrijedi i za HDZ (samo ovi su bili zadnje četri godine opozicija). I sad SDP uhljebi i džabalebaroši vrište na most! Baš lijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije