Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bruxellesu

Karamarko o Grabar Kitarović: Ona je naš najozbiljniji kandidat

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/3
27.05.2014.
u 16:33

Vi znate da ona ima obveze prema NATO-u, koje mi respektiramo, kazao je Karamarko.

Kandidat europskih pučana Jean-Claude Juncker dobio je danas mogućnost da prvi pokuša stvoriti natpolovičnu većinu u Europskom parlamentu potrebnu da bi postao predsjednik Europske komisije. To pravo prvenstva dodijeljeno mu je na tzv. Konferenciji predsjednika, jednom od najvažnijih internih tijela EP-a u kojemu sjede predsjednici klubova zastupnika. Tako su i socijaldemokrati i liberali, a ne samo pučani, dali Junckeru šansu da pokuša formirati većinu, no u isto vrijeme večeras se u Bruxellesu okupljaju i lideri 28 država članica EU koji, čini se, nisu tako skloni nominirati Junckera. 

Uoči te večere, britanski premijer David Cameron telefonski je razgovarao s nekoliko drugih europskih lidera i, prema neslužbenim informacijama, okupio front protiv Junckera u kojemu su još Irska, Mađarska, Slovenija, Litva, Švedska, a moguće i Njemačka. Na toj večeri sudjeluje i premijer Zoran Milanović, a u Bruxelles je na sastanak europskih pučana doputovao i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. 

- Drago nam je da ovdje dolazimo s jednim dobrim kapitalom, s 42-postotnom pobjedom. Zadovoljni smo pobjedom pučana i u Hrvatskoj i u EU. A što se tiče predsjednika Komisije, Juncker je naš kandidat. Mislim da će Juncker uspjeti u okupljanju većine u EP-u - rekao je Karamarko.

Na ulasku na skup europskih pučana, predsjednik HDZ-a odgovarao je i na pitanje o tome hoće li Kolinda Grabar Kitarović, trenutna pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, zaista biti kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima. 

- Rekao sam da je ona naš najozbiljniji kandidat. Vi znate da ona ima obveze prema NATO-u, koje mi respektiramo. Uz još dvojicu gospode koji su kandidati, mislim da je ona najbliže nominaciji. No, ne bih sad išao s imenima jer smo dogovorili da to nećemo o tome govoriti. S druge strane, imam obvezu i prema predsjedništvu HDZ-a koje će donijeti definitivnu i konačnu odluku - rekao je Karamarko.

>> Juncker: Pobijedili smo – tražim mandat!

Komentara 12

BU
bubimir55
22:44 27.05.2014.

Nadam se da će gospođa pobjediti ZAPORIONA čije je najveće glazbeno umijeće bio fond posmrtne pripomoći.

BK
B Kosa
21:58 27.05.2014.

vrijeme je da Hrvati dobiju vladu koja ce reci svima. Hrvati nikada nisu bili fasisti niti ce ikada biti Ove antifasiste je Staljin izmislio protiv koga su oni di su im fasisti? Karamarko je imao kandidate za primjer za EU parlament ima i za presjednika republike

DU
Deleted user
21:33 27.05.2014.

Ona je nit mirisi nit smrdi....ala isto kao sadasnji drug......jel netko ikad cuo od nje nekakav jasan i cvrst stav????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije