Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENZURA

Hasanbegović primio direktora udruženja kanadskih novinara, ocijenio njihovu zabrinutost kao neosnovanu

Zlatko Hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.04.2016.
u 20:19

Zaključeno je da je trajna obveza jačati sustav medijskih sloboda i prevenciju bilo kojeg oblika cenzure

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se danas s izvršnim direktorom udruženja Kanadski novinari za slobodu govora (CJFE) Tomom Henhefferom i Majom Plejić iz Centra za mirovne studije, priopćeno je iz Ministarstva.

Henheffer boravi u Hrvatskoj kako bi se upoznao sa stanjem medijskih sloboda, a ministru kulture je prenio zabrinutost zbog napisa o ograničavanju slobode govora i pojavama cenzure u medijima, s posebnim osvrtom na Hrvatsku radioteleviziju, Agenciju za elektroničke medije i financiranje neprofitnih medija.

Ministar Hasanbegović je iznio pogled Ministarstva kulture na ova pitanja te je zabrinutost CJFE ocijenio kao neutemeljenu.

Postignuta je suglasnost o potrebi pokretanja dijaloga o medijskoj politici u kojem bi sudjelovale sve zainteresirane strane te je istaknuta otvorenost Ministarstva kulture za različite inicijative, kao i za suradnju s udruženjem Kanadski novinari za slobodu govora.

Zaključeno je da je trajna obveza jačati sustav medijskih sloboda i prevenciju bilo kojeg oblika cenzure, navodi se u priopćenju.

>> Ministar Hasanbegović: Neumjesno je ministra kulture pitati što misli o napadu na nekoga

>> Markovina: Hasanbegović je samo pijun Tomislava Karamarka

Komentara 43

KR
kruti20
21:50 08.04.2016.

BRAVO ministre,samo otkantaj na finjaka sve te 'zabrinute' pametnjakoviće koje dovlače domaći petokolonaši i mrzitelji hrvatske,PUNA PODRŠKA!!!!

DI
dinamic
22:05 08.04.2016.

najbolji ministar! trn u oku sisavcima i crvenoj bulumenti!

BE
beitsche
20:39 08.04.2016.

Sdp je preuzeo kampanju po uzoru milosevica. Samo su zaboravili kad ih jednom skuze da lazu. Eee onda nema vise price sa strancima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije