Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili kampanju

Živi zid planira svakom građaninu vratiti barem 5000 eura

Živi zid
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
08.09.2015.
u 12:52

Sinčić je naglasio i to da su pretvorba i privatizacija zapravo ratni zločin

– Dosta nam je osovine HDZ-SDP i njihovih satelita. Oslobodimo Hrvatsku od dužničkog ropstva i vratimo narodu svu otetu imovinu, pozvavši sve građane da im se pridruže, kazao je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na današnjoj konferenciji za medije kojom su najavili svoju kampanju za parlamentarne izbore, a koja se održala ispred zagrebačkog Paromlina, za koji je Sinčić rekao da je simbol urušene, razvučene i opljačkane Hrvatske.

Najavio je da Živi zid na izbore izlazi u svih 12 izbornih jedinica te kazao kako su više od osam mjeseci ulagali trud da stvore savez protiv, kako je kazao, ''ovog zla koje sada imamo'', no da su na kraju shvatili da taj savez nije moguć jer bi mnogi iz njega nakon izbora završili s nekom od velikih stranaka.

Potom je predstavio izborni program Živog zida koji ima četiri ključne točke.

– Prvi cilj je povrat otete imovine jer je iz Hrvatske oteto oko 60 milijardi eura i zato će se Živi zid zalagati da se taj novac vrati hrvatskim građanima. Zato smo i napravili obveznicu koju ćemo podijeliti u oko milijun primjeraka jer bez revizije politika uopće nema smisla. Tom obveznicom se obvezujemo da ćemo, dobijemo li u priliku biti u Saboru i uspijemo li poništiti pretvorbu i privatizaciju, svakom građaninu vratiti najmanje 5000, a najviše 15000 eura. Drugi cilj nam je monetarna reforma jer želimo da HNB ne radi onako kako je do sada radio već da potiče konkurenciju, a zalagat ćemo se i za ukidanje valutne klauzule. Treći cilj nam je razvoj gospodarstva, a apsolutni prioriteti su nam i obrazovanje, ekološka poljoprivreda, odnosno proizvodnja hrane i obnovljivi izvori energije i po ovome se vidi da smo u svemu bili i bit ćemo različiti od osovine HDZ-SDP. Četvrti cilj nam je preustroj Hrvatske, odnosno zalagat ćemo se za preustroj i DORH-a i obavještajnih službi da konačno počnu raditi svoj posao – predstavio je program Sinčić pozvavši sve građane da im se pridruže i pritom ne vjeruju raznim anketama u koje ni oni u Živom zidu ne vjeruju. Pritom je pozvao građane da zaokruže na izbornim listićima Živi zid, a onda će posao Živog zida biti da odradi ono na što su se obvezali.

Sinčić je naglasio i to kako su pretvorba i privatizacija zapravo ratni zločin jer za vrijeme rata, dok su mnogi ginuli, neki su stjecali bogatstvo i zato Živi zid želi da odgovorne službe gone one koji su se u ratu obogatili.

– U ovom društvu postoje bogovi koje se ne smije dirati, a mi želimo Hrvatsku bez korupcije – kazao je Sinčić dodavši i to da će kampanju financirati donacijama građana, ali i da Živom zidu ne treba mnogo novca. Istaknuo je to da će se njegovi budući saborski zastupnici odreći dijela saborske financijske naknade u korist izgradnje solarnih elektrana diljem Hrvatske.

Ivan Pernar istaknuo je pak da bez monetarnog suvereniteta nema nikakvog suvereniteta.

– Mi smo jedina politička opcija koja ne vjeruje u život na dug jer ostale stranke život na dug nikad nisu ni dovele u pitanje. Imamo više od 320.000 blokiranih građana i tisuće ovršenih, a tim problemima nitko se na bavi. Očekujemo da će se HDZ i SDP kao dvije osovine zla pokušati ljudima predstaviti kao netko tko će te probleme riješiti, no ne smijemo zaboraviti da su upravo oni ljude u te probleme i doveli, kazao je Pernar napomenuvši da program Živog zida nije ni Sanaderova jamstvena kartica ni Plan 21 Kukuriku koalicije i da će se Živi zid zalagati da, kako je rekao, ''izvise'' oni koji su narod i doveli u ovu poziciju, a da se HDZ i SDP zalažu da ''izvisi'' upravo narod.

Pernar je posebno naglasio i to da u Živom zidu nema bankara ni tajkuna te da oni vode politiku koja je u interesu 99 posto građana, a ne onih jedan posto koji predstavlja elitu.

Damir Trnavčić najavio je pak da će se na ovim izborima dogoditi velika prevara birača jer će, kako je kazao, Tomislav Karamarko i Zoran Milanović unatoč dosadašnjim učestalim svađama na kraju biti prisiljeni ući u koaliciju.

Hrvoje Runtić iz Živog zida za kraj je kazao da su svojedobno banke u Hrvatskoj pretvorene i privatizirane, a da o tome nije bilo nikakvog zakona.

– Kada netko kaže da je Franjo Luković ukrao Zagrebačku banku, u tome nema ničega netočnog, to je istina. O tome postoje dokumenti i sve je to u DORH-u – kazao je Runtić pozvavši sve građane, a ponajviše onih oko 45 posto koje se naziva ''spavačima'' i koji ne izlaze na izbore da iziđu na izbore i daju svoj glas Živom zidu, navevši i to da se u staroj Grčkoj ljude koje nije zanimalo javno dobro nazivalo idiotima i oni nisu mogli dobiti status građanina.

>> Živi zid izbacio Slađu iz stranke. Pernar: Ona samo želi medijski prostor

Komentara 136

KV
kvocam
12:56 08.09.2015.

Puste priče Sinčiću, puste priče.. Znaš kako se kaže - Djela, a ne riječi... Spusti se na zemlju...

N5
natali 5
13:35 08.09.2015.

pa otkud dite moje,otkud..........ko ce ih tebi dati,,, ovo je dokaz da bi i dica tila vodit drzavu !!! idji zaposlise i radi stekni malo zivotnog iskustva pa onda pricaj!

RT
Rollo Tomasi
14:02 08.09.2015.

I kako da sad imalo razuman čovjek glasa za ovog dripca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije