Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZE

Za Gorski kotar i Liku izdano crveno upozorenje, vrijeme izuzetno opasno

snijeg
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/13
04.02.2015.
u 13:23

Narančasto upozorenje izdano je za Istru, sjevernu jadransku obalu i sam jug Jadrana

Meteoalarm je za sutra izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Najveća opasnost prema tome prijeti Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje Hrvatske, gdje je izdano crveno upozorenje, što znači da je vrijeme izuzetno opasno. Sljedeći najjači stupanj, narančasti, izdan je za Istru, sjevernu jadransku obalu i sam jug Jadrana te središnji dio Hrvatske, dok je žuto upozorenje izdano za istočnu Hrvatsku i Dalmaciju.

Snijeg je jutros zameo mnoge dijelove Hrvatske. Portal Vrijeme.net piše da će tijekom dana u cijeloj zemlji biti oblačno s oborinama. Na Jadranu će padati kiša uz česte pljuskove s grmljavinom, u zapadnim i sjevernim dijelovima unutrašnjosti padat će susnježica ili snijeg, a snijega nošenog burom može biti i na sjevernom Jadranu. U Slavoniji će uglavnom padati kiša.

Jutros u 7 sati najviše je snijega izmjereno u Begovu Razdolju – 109 centimetara. Na Na Zavižanu je izmjereno 102, na Sljemenu 52, u Delnicama 36 centimetara...

HAK javlja kako u su u Slavoniji, Baranji i dijelu Dalmacije kolnici mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja te poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Karlovca i Kikovice te DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obvezna zimska oprema.

>> Na Sljemenu dvije ekipe čistile snijeg

>> Stiže do 50 centimetara novog snijega, na Jadranu olujna bura

Komentara 9

Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
14:36 04.02.2015.

Woow...zamisli..Usred zime će padati snjijeg..Zaista neobično.."Vrijeme je poludjelo"..

DU
Deleted user
14:11 04.02.2015.

Ko da će sjekire padati. Dobro da niste pozvali na čišćenje podruma i atomskih skloništa.

NC
nela.civolop
13:32 04.02.2015.

Samo bez panike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije