Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčić i Mornar otvorili dvoranu

'Želimo da kvaliteta obrazovanja i u malim sredinama bude kao ona u gradovima'

Dvorana otvorenje
Foto: MLADEN MANDIĆ/ZAGORJE INTERNATIONAL
1/6
07.09.2015.
u 15:22

Uz početak školske godine ministri su danas otvorili dvoranu u Brestovcu Orehovičkom

Uz početak nove školske godine, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar otvorili su danas u Brestovcu Orehovičkom novu školsku sportsku dvoranu. 

Dvorana, čija je gradnja stajala nešto manje od sedam milijuna kuna je završena nakon osam godina gradnje, ponajviše zbog poteškoća s izvođačima radova. Projekt je zajednički financiran novcem Ministarstva regionalnog razvoja, općine Bedekovčine i Krapinsko - zagorske županije. 

Potpredsjednik Vlade Grčić rekao je kako je politika njegova Ministarstva upravo razvijanje manjih sredina koje nemaju vlastitog novca da bi sami mogli ući u veće projekte poput gradnje jedne ovakve dvorane. 

- Financiranje ovakvih projekata omogućava da kvaliteta obrazovanja i u manjim sredinama bude kao i u velikim gradovima, istaknuo je potpredsjednik Vlade Branko Grčić

Uz početak školske godine posebno je pozdravio "prvašiće" te rekao da je i on prvog dana pobjegao kući s nastave, a danas je ipak dogurao do doktora znanosti. Na upit je li njegovo obilaženje i otvaranje objekata po Hrvatskoj dio predizborne kampanje, Grčić je rekao kako on na otvorenja dolazi kako bi podržao projekte svog ministarstva i ove Vlade, i uvijek će mu biti drago doći u male sredine kojima njegovo Ministarstvo pomaže. 

Ministar Vedran Mornar rekao je kako je dvorana došla u prave ruke, u sredinu koja to svojim radom i entuzijazmom svojih nastavnika i profesora, opremljenošću i zaslužuje i koja može biti uzor ostalim školama u Hrvatskoj. Dodao je kako mu je želja da novootvorena dvorana bude što bolje iskorištena. 

Na upit o povećanju plaća prosvjetarima, Mornar je rekao kako zasad nema novca za to, ali sve bolji ekonomski pokazatelji u Hrvatskoj, mogli bi osigurati i veće prosvjetarske plaće. Dvorana je svečano otvorena ubačajima u koš i prigodnim udarcima na gol dvaju ministara i krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara.

>> Grčić odgovorio HDZ-u: Definitivno se manipulira s podacima

>> Ministarstvo: Grčić nije pozvao građane na trošenje

Komentara 4

KV
kvocam
15:55 07.09.2015.

Grčiću, kao da mi ne vidimo što vi želite. Jedino osvojiti još jedan mandat, sve ostalo za vas je nebitno...

KO
kokara
16:27 07.09.2015.

opaaa!!!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:06 07.09.2015.

Počelo je rastrčavanje svih ministara po cijeloj Lijepoj Našoj. Uvjern sam da se ovaj put Hrvati neče dati preveslati kao zadnji put. Poglavito sa ministrima koji nisu oduvjek navijali i borili se za boljitak Hrvatske ni Hrvata. Nadam se da ovaj puta ta sladkorječivost neće preveslati Hrvate. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije