Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U VINKOVCIMA

Zastavu zapalili mladići hrvatske nacionalnosti?

05.08.2015., Split - Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u centru grada na standovima moze se naci povecana ponuda hrvatskih zastava svih velicina. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/Pixsell
17.08.2015.
u 07:15

Iz PU vukovarsko-srijemske nisu potvrdili neslužbene informacije iz policije. Protiv dvojice je podignuta kaznena prijava

Prema neslužbenim informacijama iz policije, dvojica muškaraca koji su 11. kolovoza u Vinkovcima, na dječjem igralištu na Trgu Josipa Runjanina, zapalili hrvatsku državnu zastavu nisu srpske nacionalnosti, kako se mislilo. Informacije iz Vinkovaca govore kako je najvjerojatnije riječ o mladićima hrvatske nacionalnosti.

Odmah nakon incidenta pojavile su se različite teorije zavjere i priče o mogućim krivcima, a reagirale su i brojne političke stranke i braniteljske udruge tražeći da se što prije otkriju i kazne, dok je nekoliko dana poslije policija obznanila kako su počinitelji dvije osobe od 21 i 22 godine. U priopćenju nisu naveli nikakve druge podatke. – Možemo samo navesti kako je riječ o dvojici hrvatskih državljanina za koje vrijede isti zakoni kao i za sve druge hrvatske građane. Nisu nam poznati otprije. Protiv obojice je podignuta kaznena prijava za djelo za koje je zapriječena kazna do jedne godine zatvora – istaknuo je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

I dok je slučaj paljenja hrvatske zastave u Vinkovcima riješen, policija još ne javlja ništa o slučajevima paljenja državne zastave u Vukovaru i Pačetinu koji su se dogodili na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Oba ta slučaja i dalje se istražuju.

>>Policija pronašla mladiće koji su zapalili hrvatsku zastavu u Vinkovcima

>>Dva puta zapalili zastavu EU pa postavili Hajdukovu

Komentara 72

DI
dinamojavolim1
07:32 17.08.2015.

u priopcenju pise da su hrvatski drzavljani a to ne znaci da nisu srpske nacionalnosti

SU
suncesmokvemaslina
07:40 17.08.2015.

nisu svi hrvatski državljani Hrvati. ima dosta jugoslavena koji se prikrivaju kao Hrvati .paljenja državne zastave u Vukovaru i Pačetinu još nisu otkrili kao ni svastiku pored mnogobrojnih video nadzora

CE
centirion
08:08 17.08.2015.

Srbi sa hrvatskim putovnicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije