Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTV-ov Studio 4

Voditeljica nakon ustaškog pozdrava gosta: Sad ćemo imati problema

Mario Maks Slaviček
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.07.2016.
u 23:21

Umirovljeni časnik HV-a Mario Maks Slaviček svoje je gostovanje završio riječima: “Bogu vjerni, za dom spremni!”

 – Sada ćemo imati problema – uz ispriku gledateljima kazala je jutros voditeljica HTV-ove emisije “Studio 4” Nikolina Devčić reagirajući tako na riječi gosta emisije, umirovljenog časnika HV-a Marija Maksa Slavičeka, koji je svoje gostovanje završio riječima: “Bogu vjerni, za dom spremni!”

Taj dio emisije kasnije je izrezan iz snimke objavljene na HRT-ovu portalu. Navodeći da je Slaviček u “Studio 4” pozvan da bi govorio o braniteljima i njihovu sudjelovanju na prijevremenim parlamentarnim izborima te potvrđujući da je razgovor zaključio spomenutim ustaškim pozdravom, s HRT-a su istaknuli da je riječ o emisiji koja se emitira uživo pa nije moguće predvidjeti što će sugovornik reći.

– Voditeljica je reagirala pravodobno i primjereno, ogradila se od takva načina komunikacije u javnome prostoru te uputila ispriku svim gledateljima. Stavovi gostiju i sugovornika u HRT-ovim emisijama ne odražavaju stavove HRT-a te se HRT uvijek ograđuje od stavova koji promiču bilo koji oblik diskriminacije, nesnošljivosti ili govora mržnje – uzvratili su s HRT-a, ipak ne odgovorivši na pitanje zašto je u emisiju uopće bio pozvan baš Slaviček. 

>> O holokaustu se uči premalo, ustaški su zločini relativizirani

Komentara 248

CI
cika123
00:11 20.07.2016.

Čudim se da se nisu dala naređenja od Pusića, Teršelića, Pupovaca, Stazića i ostale bratije da se maknu natpisi iz trgovačkih centara tamo gdje piše: Sve za dom

DU
Deleted user
23:30 19.07.2016.

Pa neka onda na prvom HRT-a pozovu savu štrbca, pupovca i đakulu pa neka nam ispričaju ''anegdotu'' sa dr.Šreterom.

DA
davnor
23:40 19.07.2016.

Pa vjerojatno trebali su pozvat pupovca milanovića ili sašu lekovića i sve druge hrvatske domoljube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije