Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukinuta presuda

Vještak nije mogao utvrditi ima li Popaj list 'marice'

09.02.2015., Lepoglava - Stjepan Pavleković dobio je kaznu od 1000 kuna zbog objavljivanja slika na Facebook profilu na kojima su vidljivi simboli marihuane. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
07.12.2015.
u 23:30

Stjepana Pavlekovića sud je bio novčano kaznio jer je na Facebooku imao crteže Snjeguljice i Popaja s listovima indijske konoplje

Popaj je pobijedio. Zasad. Visoki prekršajni sud ukinuo je prvostupanjsku presudu Prekršajnog suda u Ivancu koji je početkom godine kaznio Stjepana Pavlekovića (48) iz Lepoglave s 1000 kuna jer je na svom Facebook profilu dvije godine imao crteže Popaja i Snjeguljice s listovima indijske konoplje. 

Presuda mu je bila izrečena uz obrazloženje da je promicao izradu, posjedovanje, uporabu ili promet droge.

– U petak mi je stiglo rješenje da je presuda ukinuta jer prvostupanjski sud nije obrazložio zašto bi ti crteži promicali korištenje droge – kaže Pavleković. Vještak, dodaje, nije mogao utvrditi je li na crtežu bio list indijske konoplje.

– U međuvremenu je indijska konoplja legalizirana za medicinske svrhe pa se nadam da će me Prekršajni sud u ponovnom postupku osloboditi krivnje – kaže. Pavleković tvrdi da mu je netko na zid na Facebooku zalijepio crteže koje je on samo dalje podijelio.

– Tko može tvrditi da je na njima marihuana, a ne njoj slična industrijska konoplja? – branio se Pavleković koji se žalio na presudu i kaznu koja je bila manja od predviđenih 5000 do 20.000 kuna zato što je nekažnjavan i nezaposlen. 

>> Kažnjen sa 1000 kuna zbog Popaja, Snjeguljice i konoplje

Komentara 2

LU
Luka1710
10:04 08.12.2015.

Treba to u potpunosti legalizirat.

DU
Deleted user
07:07 08.12.2015.

S cim se nase pravosude bavi?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije