Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivo sanader

Suđenje za Fimi mediju u završnoj fazi: Svjedoci se nisu pojavili

'02.09.2013., Zagreb -  Na Zupanijskom sudu nastavlja se sudjenje Ivi Sanaderu u aferi Fimi Media.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
02.09.2013.
u 20:45

Sutkinja je poručila optuženicima da počnu pripremati obrane jer je još ostalo da se saslušaju dva svjedoka te vještaci

Nakon mjesec i pol stanke zbog godišnjih odmora bivši premijer Ivo Sanader danas se pojavio u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda, u kojem mu je trebalo biti nastavljeno suđenje za aferu Fimi media. No, u sudnici se zadržao svega 10-ak minuta jer se nisu pojavili svjedoci koje je predložila njegova obrana – Rade Perković i Ivan Čapin. Kako je objasnila Sanaderova braniteljica Jadranka Sloković, Perković koji je Sanaderov poznanik i prijatelj iz vremena dok je bivši premijer bio intendant splitskog HNK teško je bolestan. Stoga je Sanaderova obrana odustala od prijedloga za njegovo saslušanje. Što se pak tiče Čapina, koji je Sanaderov poznanik iz njegovih austrijskih dana, dostava poziva za njega bila je neuredna. No, Sanaderova je obrana s njim kontaktirala pa bi on na klupu za svjedoke trebao sjesti 16. rujna. Za tada je predviđeno i saslušanje Petra Selema, nekada jednog od Sanaderovih najbližih prijatelja. Čapin i Selem posljednji su svjedoci čije je saslušanje predloženo, a osim njih dvojice još bi se trebali saslušati i financijsko-knjigovodstveni vještaci. Oni su, naime, trebali nadopuniti vještački nalaz, a očekuje se da će biti saslušani do sredine rujna.

– Ako sve ostane ovako kako je sada i ne bude novih dokaznih prijedloga, počnite spremati svoje obrane – poručila je na kraju jučerašnje rasprave optuženicima Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

Drugim riječima, suđenje za Fimi mediju ušlo je u završnu fazu, što znači da bi nepravomoćna presuda mogla biti objavljena najkasnije do kraja godine.

Inače, osim dvojice nepristiglih svjedoka jučer se u sudnici zbog zdravstvenih problema nisu pojavili ni optuženi Mladen Barišić te Nevenka Jurak.

>>Sanaderu zgusnut raspored: Počinje mu još jedno suđenje

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije