Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA TUNELI 2008.

Sud na zahtjev tužiteljstva odblokirao 4,3 milijuna kuna tvrtki optuženoj zbog bojenja tunela

Tunel Sv. Rok
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
11.07.2016.
u 16:24

Optužnicom koja je podignuta sredinom lipnja te koja još nije pravomoćna, osim Skladgradnje optuženi su njezin vlasnik Slaven Žužul te Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević, Goran Legec iz HAC-a te Željko Kandžija

Na prijedlog tužiteljstva zagrebački Županijski sud odblokirao je 4,2 milijuna kuna tvrtki Skladgradnja, pravnoj osobi optuženoj u tzv. aferi bojenje tunela.

Naime, kada je 1. prosinca 2009. pokrenuta istraga, Uskok je zatražio da se toj tvrtki, kao privremena mjera osiguranja blokira 22 milijuna kuna. U to vrijeme, smatralo se da je to suma do koje je Skladgradnja došla na nezakonit način, odnosno da se radi o nepripadajućoj imovinskoj koristi. No sedam godina poslije, kada je optužnica u tom predmetu podignuta, ispostavilo se da je nakon više provedenih vještačenja ustanovljena šteta od 17,7 milijuna kuna.

Stoga je tužiteljstvo predložilo, a sud je prihvatio njihov zahtjev, da se 4,2 milijuna kuna odblokira, dok ostatak novca ostaje pod blokadom.

Tom optužnicom koja je podignuta sredinom lipnja te koja još nije pravomoćna, osim Skladgradnje optuženi su njezin vlasnik Slaven Žužul te Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević, Goran Legec iz HAC-a te Željko Kandžija.

Prskala i ostale tereti se da su pogodovali Žužulovoj tvrtki dodijelivši joj posao bojenja tunela po znatno višim cijenama od realnih.

>> Nakon 6,5 godina istrage podignuta optužnica zbog skupocjenog bojenja tunela

Komentara 5

I1
ing-12345
17:04 11.07.2016.

Cvitane sram te bilo. Istraga traje od 2009 godine a danas je 2016 godina i optužnica nije još pravomoćna.

Avatar dobry
dobry
18:32 11.07.2016.

7 godina razvlačenja može samo značiti da je netko dobio novce da slučaj razvlači u nedogled, u nadi da će zastarjeti ili biti zaboravljen...i što duže traje više novaca se dobije "ispod stola". Točka.

Avatar superhik74
superhik74
16:29 11.07.2016.

Ma bravo, pustimo "nase" lopove da i dalje potkradaju drzavu. To su "nasi" ljudi, necemo sada gledati u "sitnice", miljun vise, miljun manje, koga briga glavno da su "nasi". Imamo Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije