Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Odbora za ravnopravnost spolova

Sinčić: Spreman sam otići iz
 Sabora na roditeljski dopust

ivan vilibor sinčić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
30.10.2016.
u 15:17

Zastupnici Živog zida postali su članovi čak osam saborskih odbora, dok su u dva dobili i mjesto predsjednika

 – Naravno da smo zadovoljni. Dobili smo sve što smo tražili i ne postoji saborski odbor u kojem smo htjeli biti, a da sada u njemu nema naših zastupnika. Pregovori nisu bili laki jer je teško starim strankama shvatiti da više ne mogu dijeliti mjesta među sobom i da su došli novi mladi ljudi koji žele sudjelovati u kreiranju politike – rekao nam je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida komentirajući što su zastupnici te stranke postali članovi čak osam saborskih odbora, dok su u dva dobili i mjesto predsjednika. I on je zadovoljan odborima u čijem će radu sudjelovati.

Borba za zaštitu okoliša

Naime, Sinčić će biti predsjednik Odbora za ravnopravnost spolova prve dvije godine, nakon čega će ga zamijeniti SDP-ovka Romana Jerković. On će pak tada preuzeti predsjedanje Odborom za zaštitu okoliša i prirode od SDP-ovca Gordana Marasa.

Usto, Sinčić je i član Odbora za poljoprivredu. A Ivan Pernar postao je član Odbora za vanjsku politiku i Odbora za zdravstvo, Branimir Bunjac potpredsjednik je Odbora za ratne veterane te član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, dok je Marin Škibola u Odboru za europske poslove.

– Htjeli smo dobiti mjesto predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i tu smo nailazili na najveći otpor. Jednostavno je i prije sastanka Živog zida i SDP-a bilo odlučeno da nema predsjedničkih mjesta za Živi zid, da možemo dobiti eventualno jedno potpredsjedničko mjesto. Na kraju imamo oboje i odbor koji smo tražili – pojasnio je Sinčić.

Zatim je rekao da će se u Odboru za ravnopravnost spolova, koji sad vodi, boriti za ravnopravniji položaj žena u politici na razini cijeloga svijeta, dok se preko Odbora za zaštitu okoliša i prirode želi boriti za sigurniji okoliš, protiv ilegalnih odlagališta i za kontrolu nad GM proizvodima.

Kako je odnedavno otac te vodi Odbor za ravnopravnost spolova, pitali smo ga je li razmišljao o tome da ode na roditeljski dopust te ga na neko vrijeme u Saboru zamijeni netko drugi. Je li spreman to učiniti?

– Spreman sam na to i i razmišljao sam o tome. Bit će prilike – uzvratio je Sinčić. Kako je član i Odbora za poljoprivredu, a i sam je vlasnik manjeg poljoprivrednog zemljišta na kojem se bavio organskim i ekološkim uzgojem batata, zanimalo nas je ima li i dalje vremena za poljoprivredne radove na svom zemljištu i za što će se zalagati kada je poljoprivreda u pitanju.

Ove godine nije bio na selu

– Ne, ove godine nismo na selu, što zbog stranke, posla i kampanje, što zbog sina Ksavera. A poljoprivreda je najveća rana naše zemlje. Poljoprivrednici su na koljenima. Želimo smanjiti ili drastično ukinuti PDV na repromaterijal, ukinuti valutnu klauzulu i uspostaviti realan tečaj. Tek tada će selo biti spašeno. No, za to je potrebna vlast. Dotad, radit ćemo što možemo u odborima i u Saboru progovarati o problemima – uzvratio nam je Ivan Vilibor Sinčić.     

>> Sinčić predsjednik Odbora za ravnopravnost spolova, Pernar član Odbora za vanjsku politiku

>> 'Podstanari smo u 37 kvadrata, ali Živi zid nije tu da bismo osobno profitirali'

Komentara 14

MA
maximinimax
15:48 30.10.2016.

Ako je roditelj, bebač je na Pernara :)

SD
sdpesticid
16:31 30.10.2016.

oni stvarno zastupaju živi zid ili neku drugu stranku ? hoće li nam ovaj navod pravosuđe pojasniti skoro ?

NE
Neo001
22:36 30.10.2016.

da mu nije pernar napravio ? Najbolje da u saboru te bitange sklope brak. Neka narod vidi na što nam je spao sabor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije