Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velikom većinom

Sabor usvojio Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola

Zagreb Pride
Foto: Zagreb Pride
15.07.2014.
u 14:21

Ministar uprave Arsen Bauk u više je navrata ponavljao da je ovaj zakon demokratski kompromis žestokih protivnika kao i pobornika ovog zakona.

Sa 89 glasova za i 16 protiv Sabor je danas usvojio Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola kojim će se istospolnim parovima omogućiti sva prava koja uživaju bračni drugovi osim prava na posvajanje djece.

Sa saborske galerije ovo su izglasavanje pljeskom pozdravili aktivisti za prava LGBT osoba koji ovaj zakon vide kao veliki korak naprijed, iako zamjeraju što njihova prava nisu uređena Obiteljskim zakonom te što nemaju i pravo na posvajanje djece.

Ministar uprave Arsen Bauk u više je navrata ponavljao da je ovaj zakon demokratski kompromis žestokih protivnika kao i pobornika ovog zakona. Inicijativa U ime obitelji posebno mu se protivila tvrdnjom da se njime ide protiv volje građana koji su na referendumu odlučili da se u Ustav uvrsti definicija braka kao zajednice žene i muškarca.

>>Sabor donio novi Zakon o radu uz zvuk Internacionale

Komentara 82

DU
Deleted user
14:40 15.07.2014.

Nadam se da ce sledeca vlada ovaj protuustavni i sramotni zakon ukinuti ako to ne ucini ustavni sud.

Avatar white socks
white socks
15:12 15.07.2014.

Dok UN donosi rezoluciju o zaštiti obitelji kojom nalaže državama članicam da štite obitelj kao zajednicu muškarca i žene (i djece, naravno), a "nazadna" Finska odbija ovakav sramotni zakon kakav je donijela "napredna" Hrvatska, vlada i sabor RH očito znaju da nema nikakvih drugih problema u državi, samo još ovo riješit i to je to!

VR
vrt
16:39 15.07.2014.

Zakon izigrava osnove demokracije i političke korektnosti. Zato mu prijeti ukidanje; bilo na ustavnom sudu, bilo na izborima. Ova vlada nije dobila mandat da gura svjetonazor stran velikoj večini građanki i građana, već da poboljšaju ekonomsku situaciju. U tom su skroz fulali, a u ovim "pobjedama" će uskoro biti poraženi. Ne možete protiv naroda!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije