Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan tepeš:

'Pripremamo se kao da ćemo samostalno na izbore, ali cilj nam je pobjediti u koaliciji S HDZ-om'

Ivan Tepeš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.07.2016.
u 14:43

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš rekao je kako se stranka priprema kao da će samostalno izaći na izbore, ali i da su i dalje u pregovorima i svakodnevnim kontaktima s dužnosnicima HDZ-a oko stvaranja nove koalicije.

Na današnjoj sjednici Glavnog stana i Predsjedništva HSP AS, koja je održana u Iloku, usvojena je Deklaracija o političkom djelovanju s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva s 14 točaka te dogovoreni dalji koraci stranke pred predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš rekao je kako se stranka priprema kao da će samostalno izaći na izbore, ali i da su i dalje u pregovorima i svakodnevnim kontaktima s dužnosnicima HDZ-a oko stvaranja nove koalicije.

- Poštujemo njihove unutar stranačke procese i čim se oni okončaju nastavit ćemo s konkretnim razgovorima. Naš primarni cilj na predstojećim izborima je pobjeda u koaliciji s HDZ-om. Ne želimo dopustiti da dođe do mrvljenja glasačkog tijela od centra ka desno dok u isto vrijeme s druge strane dolazi do političkog okrupnjavanja, rekao je Tepeš odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentira neke neslužbene najave prema kojima bi HDZ na izbore mogao izaći samostalno.

Nije želio komentirati niti medijske napise prema kojima je i dalje moguće preslagivanje Vlade RH te da HDZ i dalje traži 76 ruku u Saboru jer im trenutno ne odgovaraju parlamentarni izbori.

- Ne bih to komentirao. Pripremamo se za izbore, a do 15. srpnja sve su opcije otvorene, istakao je Tepeš.

Glavni tajnik HSPAS Pero Ćorić, koji je po mnogima i prvi čovjek stranke, siguran je kako će koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a pobijediti na predstojećim izborima.

- Temelj pobjede na prošlim izborima bili su Antun Starčević, Stjepan Radić i Franjo Tuđman, Na tim temeljima ponovno ćemo pobijediti. Andrej Plenković, koji će biti novi predsjednik HDZ-a, biti će lokomotiva jer on za razliku od svoga prethodnika ima veći koalicijski potencijal, rekao je Ćorić.

Govoreći o predizbornim anketama koje HDZ-u trenutno ne idu na ruku i činjenici da je HSS odlučio se za koaliciju s SDP-om Ćorić je rekao kako je tjedan dana ranije najavio kako će se Krešimir Beljak odlučiti za suradnju s Zoranom Milanovićem.

- Ne slažem se s medijskim napisima prema kojima je HSS najpoželjnija politička udavača. Radi Beljaka će se uvesti novi politički pojam, a to je politička prostitucija. Krešimir Beljak ponašao se doslovno kao politička prostitutka i tražio tko će više da plati. To je neprihvatljivo, rekao je Ćorić.

Najavio je i kako će HSPAS ovih dana objaviti javni proglas u kojem će pozvati sve članove HSS-a kojima je Stjepan Radić u programu da im se priključe. Dodao je kako se već vode intenzivni pregovori kao i da će vrlo brzo Branko Hrg priključiti im se s cijelom garniturom.

- Imali smo "hrvatsko proljeće", "hrvatsku jesen s Zoranom Milanovićem", a ako ovaj neokomunista pobijedi, imat ćemo i "hrvatsku zimu" jer ovdje više nitko neće ostati, rekao je Ćorić.

Čelnici HSPAS prokomentirali su još jednom i izlazak dijela članstva Zadarske županije napominjući kako su dali 38 otpusnih pisma te da je stranka stabilna i čvrsta. Deklaraciju su članovi stranke jednoglasno usvojili, a ona se prije svega odnosi na poboljšavanje demografske situacije, zaustavljanje iseljavanja mladih, jačanja gospodarstva, rješavanja socijalnog statusa radnika, potpunog izlaska Hrvatske iz recesije...

>>'Dat ću ostavku Plenkoviću, neka šef izbornog stožera bude Krstičević'

Komentara 21

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
20:47 09.07.2016.

Ma bravo decki neust(r)asivi ste! ,koji komedijasi.

Avatar Becarina
Becarina
16:11 09.07.2016.

HSP AS nisu za Milanovica, Pusicku, Paraga i Prkacin jesu .

GE
genex
17:54 09.07.2016.

..dečki ako vas Plenki slučajno odbije morate nagovoriti Hasana da vam se pridruži jamčim da imate 15 do 20 mandata..istina neokomunjare će biti na vlasti ali bar će hdz shvatiti da nisu potrebna dva sdp-a..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije