Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborni sabor

Predsjednik Petrov: Hrvatska treba Most, ali i Most Hrvatsku

Most
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
28.01.2017.
u 22:00

“Bilo bi bolje da se pokoji član javio za riječ da ne sličimo na komunističku partiju”. “Zašto su doveli novinare, kako ćemo govoriti što mislimo”, čuli su se komentari

Božo Petrov ponovno je izabran za predsjednika Mosta s 289 glasova na jučerašnjem prvom izbornom saboru Mosta nezavisnih lista. Potpredsjednici stranke su Miroslav Šimić, izabran sa 190 glasova, i Robert Podolnjak sa 170 glasova, a Nikola Grmoja izabran je za političkog tajnika s 241 glasom. U Nadzorni odbor imenovani su Katarina Ujdur, Petra Mandić, Sanja Mišević, Ivo Grabovac, Tomislav Palac, a u Glavni odbor Ružica Vukovac, Slaven Dobrović, Marko Sladoljev, Ivan Bekavac, Katarina Kozina, Nina Šešelj, Bruno Petrušić, Ante Čikotić i Sirijac Nizar Shoukry.

‘Loša komunikacija’

U jednoj zagrebačkoj kinodvorani okupilo se 400-tinjak članova i simpatizera Mosta, odnosno nezavisnih predstavnika, a njih 327 s pravom glasa biralo je vodstvo. Za Nadzorni odbor kandidiralo se 10 mostovaca, za Glavni odbor, koji ima 9 članova, kandidiralo se 19 mostovaca, među njima i poznatiji mostovci poput Ružice Vukovac, Roberta Podolnjaka, Slavena Dobrovića, Marka Sladoljeva, Ante Čikotića, Jasne Matulić... Za političkog tajnika kandidirali su se Nikola Grmoja i Vitomir Šimić.

Dugo se nagađalo hoće li Petrov imati protukandidata, koji se ipak pojavio dan prije izbora. Robert Postaj iz Zagreba kandidirao se za prvog čovjeka Mosta jer, kako je rekao, postojećim strukturama zamjera slabu komunikaciju s članstvom koju bi on, naglasio je, neopterećen visokim funkcijama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, zasigurno poboljšao.

– Ja ne želim druge ciljeve Mosta, nego drugi način njihova ostvarivanja. Postojeći mehanizmi upravljanja koji su prikladni za lokalnu stranku Metkovića, nisu prikladni za nacionalnu razinu. Loša komunikacija s članstvom dovela je do nezadovoljstva ljudi koji su nam dali povjerenje – poručio je Postaj. On je dio zagrebačke organizacije koja svakako želi imati svoje ljude u vrhu stranke, pa su svoje ljude kandidirali za sva stranačka tijela.

Većina članstva očito se nije slagala s Postajevim primjedbama, pa nije uspio Petrova smijeniti s čelne pozicije Mosta jer je dobio samo 34 glasa. Činjenica jest da se među članovima moglo čuti malo nezadovoljstva, no javno ga nitko nije iznosio.

– Zašto su doveli novinare ovdje, pa kako ćemo govoriti što mislimo – komentirali su neki, a kasnije su pak drugi govorili kako bi bilo bolje da se pokoji član javio za raspravu da ne sliče na komunističku partiju. Okupljeni su se nasmijali i kad su se svi kandidirani predstavljali s nekoliko rečenica pa je jedna od ključnih rečenica svakome bila objasniti je li oženjen ili ne i koliko djece ima. Svi su se, gotovo sa sjetom, prisjećali trenutaka kada su prvi put čuli za Most i odlučili se pristupiti toj, do tada, platformi nezavisnih lista.

‘Ne vjerujte Grmoji!’

Uvodno se okupljenima obratio Petrov koji je nasmijao cijelu dvoranu kada im je rekao da im je bolje da pripaze kada odluče poslušati Nikolu Grmoju.

– Moje hvala Nikoli Grmoji koji me zvao na prvu kavu. Moj savjet – nemojte ga slušati kad kaže “lako ćemo” i “to nije problem” – jer sam tek poslije shvatio da je to samo poštapalica. Da nije bilo njega i ovih ljudi, danas ne bismo bili ovdje – kazao je Petrov ustvrdivši kako Hrvatska treba Most, ali i Most Hrvatsku.

– Nije nas motivirala želja za političkim profitom i moći. Sve je dolazilo iz altruizma. Želimo da u ovoj državi zaživi vladavina prava i jednakosti, mladi moraju imati posao, a potlačeni brigu i zaštitu. Namjera mi je da Most bude stabilan politički faktor, ali da se i dalje radi da se iz političkog života uklone anomalije. Sanjam Hrvatsku kao uređenu zemlju, sanjam Hrvatsku u kojoj će korupcija biti sramota, a pošten rad ponos – ustvrdio je Petrov.

Komentara 6

KL
Klarahrv
22:32 28.01.2017.

Hrvatska ne treba Most. Slabo mi je od Mostovaca naročito kad vidim Orepića - odvratan tip.

SA
samograd
08:20 29.01.2017.

Pelješac treba most!

NA
navijeke
11:01 29.01.2017.

Moram se složiti bar s jednim dijelom izjave Petrova, Most stvarno treba Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije