Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće za nacionalnu sigurnost

Predsjednica traži istragu o tome kako je procurio dokument o ratnom putu Mirka Raškovića

mirko rašković kolinda grabar kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.12.2015.
u 12:08

Iz tog dokumenta proizlazi da je Rašković na okupiranom kninskom području u ratu radio za hrvatske tajne službe

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od Vijeća za nacionalnu sigurnost istragu o tome kako je, očito iz SOA-e, procurio dokument koji je u subotu objavio tjednik Telegram, a u kojem se navodi ratni put i uloga Mirka Raškovića, člana SDSS-a, u Domovinskom ratu.

Iz tog dokumenta proizlazi da je Rašković na okupiranom kninskom području u ratu radio za hrvatske tajne službe. Rašković, kao izabrani zastupnik SDSS-a, odbio je sa svojom strankom i ostalih šestero manjinaca dati svoju podršku Milanovićevoj koaliciji Hrvatska raste i tada počinje njegovo javno trančiranje.

Tako je Telegram objavio neklasificiran dokument koji je potpisao Tomislav Karamarko 2008. godine kao tadašnji ravnatelj SOA-e, a u kojem je naveden ratni put i Raškovićeva uloga u ratu uoči Oluje. Taj je dokument, zapravo odgovor SOA-e, na upit nekog državnog tijela koje je tada provodilo reviziju braniteljskih mirovina. Telegram je objavom tog dokumenta htio dokazati da je Tomislav Karamarko, šef HDZ-a, ipak potpisao Raškovićev ratni put, a posljedično bi to valjda trebala biti "veza" zašto je Rašković odbio podršku SDP-ovoj koaliciji.

Karamarko je u subotu rekao da je Rašković zbog otkrivanja njegove prošlosti izložen pogibelji i pozvao je tajne službe da zaštite bivše djelatnike obavještajnog sustava. Rašković se jučer nije pojavio na konzultacijama kod predsjednice jer se ispričao obvezama u Šibensko-kninskoj županiji. 

>> Mirko Rašković umjesto na Pantovčak otišao na sjednicu Županijske skupštine

Komentara 47

DU
Deleted user
12:31 07.12.2015.

partija ne bira sredstva da utaži svoju patološku ovisnost o vlasti. u njihovom slučaju vlast je i sloboda. takav sustav su si napravili.

JO
johnxxx
13:02 07.12.2015.

Ovo je sramota ogromnih razmjera. SDP je bivšim i sadašnjim četnicima prokazao čovjeka koji je radio za Hrvatsku, samo zato jer ne želi podržati njih i njihove talijanaške i (pro)četničke koalicijske partnere. Ured Predsjednika treba podnijeti kaznenu prijavu DORH-u protiv, za sada, NN osobe (mada svi znamo tko je to) zbog odavanja državne tajne i insistirati da se provede puna istraga.

KA
KaNiDora
12:31 07.12.2015.

to je država ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije