Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozren Matiješević

Paradoksalno je da je standard u pet slavonskih županija niži nego u ostatku zemlje

Ozren Matijašević
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
08.02.2016.
u 14:49

Te županije imaju najviše potencijala, kaže Matijašević

Neravnopravni život u Hrvatskoj se najbolje ogleda kroz standard pet slavonskih županija koji je osjetno niži nego u drugim dijelovima domovine. Paradoksalno je što su to županije s najviše potencijala – rekao je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević nakon današnjeg sastanka s županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem.

Osvrnuo se i na nedavni razgovor s premijerom Tihomirom Oreškovićem, gdje je bilo riječi i o planovima kako potaknuti malo i srednje poduzetništvo, ističući da očekuju i traže da prioritet kod ulaganja i izdvajanja sredstva od strane države imaju oni krajevi Hrvatske gdje se najteže živi i gdje je životni standard najniži. Dodao je kako je Vukovarsko-srijemska županija prepuna potencijala posebno u prehrambenom sektoru i drvoprerađivačkoj industriji koje su i jedine djelatnosti gdje se mogu otvarati nova radna mjesta bez većih ulaganja.

– Upoznati smo i s činjenicom da samo 25 posto sirovine iz drvoprerađivačke industrije ostaje ovdje. Stoga šaljemo zamolbu, apel i zahtjev da se onemogući izvoz sirovine i poluproizvoda drvoprerađivačke industrije. Na taj način išla bi dalja decentralizacija ali i otvarali bi se novi proizvodni pogodni za finalne proizvode. Neophodna je hitna pomoć države kako bi se projekti prema EU ostvarili – rekao je Matijašević.  

Komentiraju sastanak s premijerom Oreškovićem kazao je kako je zadovoljan i ohrabren te da sada treba donijeti proračun u kojem će deficit biti smanjen za 3 milijarde kuna, a onda riješiti problem državnih nekretnina koje su zapuštene ili zjape prazne dok se skupo plaća najam nekretnina gdje se nalaze ministarstva, agencije, fondovi…

>> Matijašević: Neka se Panenić hitno izjasni je li ili nije dobio otkaz zbog krađe stiropora

Komentara 5

OV
ovcalila
16:34 08.02.2016.

Pa naravno da je siromašna kad se jedo Belje proda Todoriću za 1 kunu.

ZJ
zjerko44
18:12 08.02.2016.

ništa nisi napravio za radnike a prosipaš pamet zlo i uteg hrvastske ste upravo vi korumpirani i ulizićki sindikati

Avatar milidobrović
milidobrović
15:55 08.02.2016.

Jel ono Milanović rekao "da mu se ruka osuši" ako zaboravi Slavoniju , što će se ovima osušiti ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije