Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u opatiji

Ostojić: Od sezone očekujemo 7 milijardi eura turističkog prihoda

veljko ostojić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
09.04.2012.
u 15:16

Za ovu sezonu zadovoljavajući bi bili lanjski rezultati u broju noćenja i dolazaka gostiju, no očekujem bolji financijski rezultat, rekao je ministar u Opatiji.

Za Uskrsni produženi vikend Opatija je ugostila oko četiri tisuće gostiju koji su ostvarili 10 tisuća noćenja, a taj rezultat i tijek predsezone, imajući na umu sve loše okolnosti na turističkom tržištu, ministar turizma Veljko Ostojić za današnjeg je radnog posjeta Opatiji ocijenio dobrim.

– Za ovu sezonu zadovoljavajući bi bili lanjski rezultati u broju noćenja i dolazaka gostiju, no očekujem bolji financijski rezultat, odnosno da Hrvatska dosegne 7 milijardi eura prihoda od turizma – kazao je ministar Veljko Ostojić.

Turističke je djelatnike pozvao da pažljivo definiraju politiku cijena za sljedeću sezonu s obzirom na to da će se smanjiti PDV na turističke usluge upozoravajući pritom da su cijene ključ naše konkurentnosti.

Ministar se sastao s predstavnicima gradske uprave i turističke zajednice te Liburnia Rivijera Hotela čiju je suradnju također ocijenio dobrom te je najavio da će Vlada RH s lokalnom samoupravom i najvećim hotelijerom, LRH, koji je krenuo u snažan investicijski ciklus, nastojati pronaći rješenje za nastalu situaciju vezanu uz vlasništvo nad dionicama liburnijskih jedinica lokalne samouprave.

Nakon posjeta Opatiji ministar turizma uputio se u Gračišće u Istri na 10. jubilarnu smotru vina središnje Istre.

Komentara 75

HA
harley63
15:36 09.04.2012.

kriza kod nas,kriza u europi,gorivo skoro 2,00€/l,narod svugdje bez posla i novca..a ovaj sanja o cudu..!!!

OB
-obrisani-
15:41 09.04.2012.

Ovu cete godinu imat najvise turista do sada vec su poceli u Zadru svi hoteli bili puni turisti su trazili i privatni smjestaj, pripremite se dobro privatnici za ovo ljeto kad udete u EU turizam ce pasti zbog povisica cijena. Ovo je dobro za vladu pohvalit ce se kako dobro rade a zapravo nista nisu napravili

OB
-obrisani-
19:45 09.04.2012.

Koji je sad ovaj ostojić?ma svejedno svi troje su manjinci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije