Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Najstariji grad u Europi dobio svoj prvi turistički vodič

vinkovačke jeseni
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
17.07.2015.
u 11:12

Predstavljene su najznačajnije povijesne osobe, građevine, manifestacije i još mnogo toga po čemu su Vinkovci poznati

Vladimir Ćirić autor je i urednik prvoga turističkog vodiča grada Vinkovaca koji je predstavljen u kongresnoj dvorani hotela Slavonija. U vodiču se na 200 stranica, uz brojne fotografije, kroz prigodan tekst daje pregled povijesti življenja Vinkovaca koja traje već 8300 godina. Predstavljene su najznačajnije povijesne osobe, građevine, manifestacije i još mnogo toga po čemu su Vinkovci poznati.

- Mislim da sam obuhvatio sve što je iole važnije u Vinkovcima. Teško je na 200 stranica obuhvatiti povijest dužu od 8.000 godina, ali nadam se da sam uspio - rekao je Ćirić. Predstavljajući svoj vodič, rekao je kako je u njemu posebno potencirano vojnograničarsko razdoblje razvoja grada, odnosno, vrijeme kada Vinkovci postaju ono što su danas.

- Posebnost vodiča je i da sam za šetnju gradom odabrao devet gradskih trgova i isto toliko ulica te ih detaljno obradio tekstom i fotografijom. Tako da imate cijeli niz priča, ne samo o građevinama i drugim urbanističkim obilježjima već i o osobitim ljudima koji su tu živjeli. Vodič sadrži i popis svih manifestacija koje se održavaju u Vinkovcima tijekom godine. Ljudi obično znaju reći kako se u Vinkovcima ništa ne događa, ali kada sam je sve to pobrojao, došao sam do brojke od više od trideset raznih manifestacija i priredbi u samom gradu i 19 koje se održavaju u mjestima koja gravitiraju Vinkovcima - rekao je Ćirić.

Uz spomenuto, u vodiču se može pronaći i plan grada ali i popis hotela, motela, prenoćišta te niza drugih korisnih informacija. Zadovoljni turističkim vodičem su i u Turističkom uredu Vinkovaca odakle navode kako je do sada o gradu izdan niz raznih monografija i publikacija, ali da još nitko nije izdao i turistički vodič. - Konačno smo i to dočekali i ako je itko mogao započeti s tim poslom - to je Vladimir Ćirić. Riječ o iznimno kvalitetnom štivu koje je pisano na čitljiv način tako da onome tko u ruci ima vodič Vladimira Ćirića turistički vodič po Vinkovcima i ne treba - rekao je zamjenik direktorice Turističkog ureda Vinkovaca Marko Jureta. 

>> Gradski muzej Vinkovci dobili restauratorsku radionicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije