Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATA VRIJEDAN

Najbolji OPG u Hrvatskoj ima Goran Jančo iz Punitovaca

OPG
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/46
11.09.2015.
u 22:30

Dodjela nagrada održana je na obiteljskom gospodarstvu Skelin u Drinovcima pokraj Šibenika

Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj ima Goran Jančo iz Punitovaca nedaleko od Đakova. Odlučio je tako stručni žiri projekta Zlata vrijedan, a svoju je odluku obznanio na večerašnjoj dodjeli nagrada na obiteljskom gospodarstvu Skelin u Drinovcima pokraj Šibenika.

Obitelj Jančo, kojima je pripala nagrada u iznosu od 30.000 kuna, ima najsuvremeniju svinjogojsku farmu u Hrvatskoj i godišnje proizvedu 6000 svinja. Nagradu pobjedniku uručio je premijer Zoran Milanović. Drugonagrađeni je Rodoljub Džakula iz Sjeverovca u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji je osvojio 20.000 kuna, a treće je mjesto pripalo Perici Aniću iz Krasna u Lici. On je dobio 10.000 kuna. Čitatelji Večernjeg lista najboljim OPG-om proglasili su onaj Radenka Hažića iz Jurovčaka u Međimurju. Najbolja mlada nada je Petar Turkalj iz Jelova Klanca u Karlovačkoj županiji.

Večerašnja svečanost na imanju obitelji Skelin kruna je projekta Zlata vrijedan kojeg su, s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života na selu pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. Od 78 nominiranih OPG-ova iz svih županija te Grada Zagreba stručni žiri odabrao je 21 OPG te tri mlade nade koje su ušle u završnicu natječaja.

– Hrvatski su poljoprivredni proizvođači uz bok europskima – kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina uručivši nagradu Rodoljubu Džakuli koji je u Sjeverovcu na pustoj Banovini napravio "čudo". U tom selu sa tridesetak duša Džakule uzgajaju goveda, svinje, ovce, konje i magarce, a imaju i stare sorte voća. Obitelj Anić iz Krasna u Lici proizvodi sir. A obitelj Hažić, kojima je nagradu čitatelja - godišnju pretplatu na Večernji list - uručio glavni urednik Dražen Klarić u Međimurju proizvodi jabuke, čips od jabuka i jabučni sok. Mlada nada Petar Turkalj nadomak Plitvičkih jezera pravi izvrstan sir.

Premijer Zoran Milanović čestitao je svim nagrađenima i svim nominiranim poljoprivrednicima, poručivši da su oni budućnost Hrvatske. Snimka dodjele bit će prikazana u nedjelju na Prvom programu Hrvatske televizije u 17.40 sati. Svečanost su vodili Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor, a nastupili su Zorica Kondža, Goran Karan, klapa Maslina i tamburaški sastav Tamburgeri.

– Kupit ćemo freze, kosilice i traktor. I mobitele – kazali su Karlo i Marko Jančo, sinovi najboljih poljoprivrednih proizvođača u Hrvatskoj – Nine i Gorana Jančo.

>> U Slatini otvorena prva zadružna pakirnica i sortirnica jaja

>> Lubenice iz Karlovca odlične kvalitete, ali suša prepolovila urod

Komentara 16

DU
Deleted user
22:51 11.09.2015.

Vidi Milanovića,sad ga ima čak i na seoske zabavi :)

OR
orehnjaca
23:10 11.09.2015.

Pa nemos vjerovati kuda ce taj necovjek sve otici sada pred izbore!!! No VL se brine obavijestiti Predsjednika Vlade I pozvati ga na eto, vazan dogadjaj!!!!

TH
than
01:59 12.09.2015.

30 000 kuna ? Auuu i nagrade... Uostalom, sva ova vijest je nedorecena. Znamo koliko ima svinja godisnje, ali nigdje ne pise o zemlji... Sa time da je Zoki kada je dosao na vlast rekao da nece, a sada ispalo da se slika u za djecju prodaju limunade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije