Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Markač:

'Ne treba gledati plinske boce već da branitelji žele ostvariti svoja zakonska prava'

mladen markač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.05.2015.
u 14:44

Ta prava se stalno krše, pogledajte samo da li se djeca branitelja zapošljavaju po prioritetu. Ne! Mi donosimo zakonske akte koje onda u praksi ne poštujemo, kazao je general Markač

Mladen Markač postao je danas počasni građanin Grada Zagreba.

– Primio sam ovu povelju u ime svih branitelja Grada Zagreba i smatram da su oni to zaslužili jer je to zahvala svih stanovnika Grada Zagreba. Branitelji koji su svojim domoljubljem, hrabrošću stvorili Hrvatsku koja je danas međunarodno priznata i neovisna. To je sigurno i obveza da nadalje kao i do sada živim jednim poštenim životom, skromnim i da svoju energiju trošim na rad za opće dobro – kazao je Markač. Komentirao je i prosvjede branitelja.

– Kada je netko najslabiji, a branitelji invalidi jesu najslabiji onda je dužnost nas da ih zaštitimo, poglavito nas generala jer su mnogi branitelji pod našim vodstvom ostali invalidi. Kad nas oni zamole za pomoć mi se moramo odazvati i ja sam to učinio. Dajem potporu našim braniteljima u njihovim opravdanim zahtjevima. Ne treba gledati plinske boce već da branitelji žele ostvariti svoja prava koja im zakon garantira. Hrvatska država to je sposobna ispuniti. Međutim, ta prava se stalno krše, pogledajte samo da li se djeca branitelja zapošljavaju po prioritetu. Ne! Mi donosimo zakonske akte koje onda u praksi ne poštujemo. Branitelji žele da se njihova prava svedu na jedan zakon koji im garantira da će se poštivati bez obzira tko će obnašati vlast – komentirao je pak general Mladen Markač.

Na upit što očekuje od sastanka s Milanovićem kazao je:

– Ja sam drugi dan prosvjeda rekao da će se sve morati riješiti dijalogom. I to će se ipak i riješiti dijalogom, prije ili kasnije no treba imati razumijevanja i poštovanja prema braniteljima.

>> 'Branitelji imaju legalno pravo tražiti i prosvjedovati'

Komentara 165

MG
marko.glasnovic.507
15:13 31.05.2015.

nitko ne pita zasto bi hrvatska trebala cetnicima davati mirovine?? To je jedna od novina koju donosi novi maticev zakon..a smanjivaju se place hrvatima..svaki dan svi rezimski mediji provlace tezu da branitelji prosvjeduju radi vecih placa ..to je obicna laz i podvala..

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
15:48 31.05.2015.

Kako će se hrvatska djeca zapošljavati, kada prilikom svakog natječaja se mora primiti pripadnici manjina, koji su u većini slučajeva članovi obitelji aboliranih zločinaca. Svi zajedno se moramo boriti za pravo prednosti pred takvima

VU
vukovaractony
16:26 31.05.2015.

dragi branitelji bez vas ne bi bilo ni hrvatske sa hrvatima koji dostojno mogu rjeci Hrvat sam..a ovi partizani na vlasti su samo ti koji nije oulja dobro procistila povjesti..danas bi bez branitelja pupovac bio u zasjedanju Sao krajine a a yosipovic bio pocasni gost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije