Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga protiv Kalmete

Mijat Stanić: Nije opljačkan samo HAC već i Jadrolinija, HEP...

Mijat Stanić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.11.2014.
u 15:41

Znači, ono što očekujemo jest da se ispita kompletno poslovanje svih tvrtki u vrijeme Božidara Kalmete inače će to biti još jedna politička igra kojom sigurno nećemo biti zadovoljni, zaključio je Stanić

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić osvrnuo se na proširenje istrage protiv bivšeg ministra prometa, HDZ-ova Božidara Kalmete te naglasio da je upravo on podnio kaznenu prijavu protiv njega za udruživanje u zločinačku organizaciju.

– Ono što je meni zanimljivije u ovoj situaciji i što me više začudilo nego samo uvođenje Kalmete u ovu priču i preko državnog odvjetništva, jest sinoćnja izjava gospodina Hajdaš Dončića koji je rekao da pljačka u Hrvatskim autocestama nije glavni problem. Mi koji smo skupljali potpise protiv monetizacije kažemo – pljačka je najveći problem ne samo Hrvatskih autocesta, pljačka je najveći problem Hrvatske pa me čudi ta solidarnost s onima koji su nas opljačkali. Ono što mi očekujemo da, kada se sada ovaj proces pokrene i krenu ispitivanja Božidara Kalmete, da se ispita njegov kompletan resor u vrijeme cjelokupne njegove vlasti – tvrdi Stanić.

Naglašava da nisu opljačkani samo HAC i Autocesta Rijeka-Zagreb, tu je i HEP "koji je na jedan posredan način uplatio 300 milijuna kuna za trafostanice koje su otišle na Kalmetinu, tu je i Jadrolinija gdje su kupovani brodovi po daleko višoj cijeni nego se mogu nabaviti na domaćem tržištu, tu su raznorazni izmišljeni remonti, tu su Hrvatske željeznice".

– Znači, ono što očekujemo jest da se ispita kompletno poslovanje svih tvrtki u vrijeme Božidara Kalmete, inače će to biti još jedna politička igra kojom sigurno nećemo biti zadovoljni – zaključio je Mijat Stanić. Predsjednik Sabora Josip Leko nije imao komentara na proširenje istrage protiv Kalmete.

– Nikako ne komentiram, znači da institucija Državnog odvjetništva radi svoj posao – kratko je rekao Leko.

>> Kalmeta o otvaranju istrage: To su sve stare stvari, dokazat ću svoju nevinost

>> 'Pokretanje istrage pokazuje da nema zaštićenih ličkih medvjeda

Komentara 30

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:35 17.11.2014.

...neka svi odgovoraju za svaku lipu javnih sredstava koju su uzeli, negdje preusmjerili, loše investirali, nenamjenski potrošili ili ukrali...

BI
binki
14:18 17.11.2014.

Još Jakovčić i Mamić i ja zadovoljan.

PR
praviprger7
15:40 17.11.2014.

Nikada neću vjerovati da živimo u pravnoj državi dok ovaj lik po medijima prodaje demagogiju i glumi simbol borbe protiv korupcije, jer on jedino može biti simbol korupcije. Pretpostavljam da on to sve radi kako bi skrenuo pozornost s pljačkee za koju bi i on trebao odgovarati. Što se tiče Božidara Kalmete neka odgovara i dokazuje svoju nevinost pred institucijama, jer je on ovoga lopova i proizveo. Prema pljački u kojoj je Stanić sudjelovao ovih Kaljmetini h 30-ak milijuna je zaista vrh ledenoga brijega. U naplati su opljačkane stotine milijuna i za to nitko ne odgovara. Vrapci na grani znaju da je 2004. godine u napati na dionici Brinje - Pirovac, samo za jedan mjesec nestalo 150 tisuća kartica, a da je Mijat Stanić tada na toj dionici bio instruktor. Svi znaju za milijunsku pljačku u Slavonskom Brodu, svi znaju za stotine tisuća nenaplaćenih kartica i nitko ništa ne poduzima. Sve drugo osim da smo mi smiješna država je laž. Kada budem vidio da Kaljmeti (ako se dokažu Stanćeve tvrdnje da je sudjelovao ili organizirao pljačku) i Stanić dijele zatvorsku ćeliju počet ću vjerovati da živimo u pravnoj državi. Do tada monetizaciju smatram najboljim rješenjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije