Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.06.2015. u 12:00

Oskar znanja ipak će se održati i stajat će samo 20 tisuća kuna jer će kipiće Oskara za koje država nije imala novca izraditi djeca s teškoćama u razvoju

Za Oskare znanja 874.236 kuna

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, bio je posve u pravu kada je skandal oko ukidanja dodjele Oskara znanja ocijenio dobrodošlim jer je ta priredba sada dobila veliku medijsku pažnju. Oskar znanja ipak će se održati i stajat će samo 20 tisuća kuna jer će kipiće Oskara za koje država nije imala novca izraditi djeca s teškoćama u razvoju. Do sada je praksa bila drukčija pa je, podsjeća Jutarnji, u osam godina za izradu kipića raznim autorima isplaćeno 874.236 kuna. Ove godine ništa od tog lukrativnog biznisa, Ministarstvo ima teškoća u razvoju.

Nenadmašna uloga gradonačelnika

Može li pokojni Brando glumiti Milana Bandića

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, pohvalio se Globusu da je vrijeme u Remetincu iskoristio da pročita sabrana djela Andrića i Krleže, uključujući i Zastave. Nakon što se "prečitao" vratio se uobičajeno mahnitom dnevnom ritmu koji navodno počinje u pola pet ujutro kada zalijeva mrkvu i celer u vrtu na Savici, a završava kasno u noć. "Spavam pod tušem ili na stražnjem sjedalu automobila", odgovara Bandić na pitanje kada se odmara, dodajući da je njegov način života nemoguće glumiti. "Možda bi to mogli glumiti Marlon Brando, Clint Eastwood ili Jack Nicholson, ali samo 15 minuta", zaključuje Bandić posve uživljen u nenadmašnu ulogu gradonačelnika. Brando sigurno ne bi jer je umro još 2004.

Čudno i čudnije

Gospa govorila i o iskopu oko crkve radi

Ivan Dragićević, međugorski vidjelac, kaže da mu papine riječi zvuče malo čudno. Za razliku od Gospine poruke iz 1983. kada mu je poručila da za iskop oko crkve radi klima-uređaja treba tražiti dozvolu od vlasti. To mu nije bilo čudno.

Sve po zakonu

Cijeli mjesec na bolovanju i dobio 24 prekovremena sata

Željan Jerković, zapovjednik vatrogasaca u Pločama, kažnjen je sa 7000 kuna jer je prekršio Zakon o radu nepropisnim vođenjem evidencije rada za radnika na bolovanju. Jerković se Slobodnoj požalio na apsurdnost zakonom predviđenog obračuna radnih sati, a za primjer je naveo slučaj iz svibnja 2015. kada je jednom vatrogascu koji je cijeli mjesec bio na bolovanju prema zakonu morao obračunati i 24 prekovremena sata! Ponekad se doista isplati ne raditi, a da sve bude po zakonu.

>>Film snimljen s idejom da ne bude prikazan

>>Dvostruka kadrovska mjerila Manolića i Mesića

Komentara 2

Avatar mili99
mili99
14:00 12.06.2015.

Kakva smijesna Vlada vodi ovu drzavu!

OK
okus
10:33 14.06.2015.

Da glavno da ima love za maznjavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije