Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica pa posao

Legac nakon otkaza u HAC-u dobio posao šefa u HC-u

hac
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL/Ilustracija
08.07.2016.
u 14:10

Protiv Legca je podignuta optužnica zbog afere vezane uz bojanje tunela, ali je dobio sud

Bivši direktor Sektora građenja Hrvatskih autocesta Goran Legac, protiv kojeg je (uz još četiri osobe) nedavno Državno odvjetništvo podignulo optužnicu vezanu uz aferu bojenja tunela, novi je zaposlenik Hrvatskih cesta.

Legac je u travnju dobio pravomoćnu sudsku presudu za nezakonit otkaz u HAC-u dok je bio u pritvoru 2010. godine pa je morao biti vraćen na posao u tu tvrtku, a moraju mu isplatiti i plaće za razdoblje od otkaza do povratka na posao. No Legac ipak nije ponovno zaposlen u HAC-u, nego u HC-u.

Te dvije tvrtke su 2014. sklopile sporazum o prijelazu radnika između njih pa u HC-u kažu da su na osnovi tog sporazuma potpisali ugovor o radu s Legcem. U HC-u navode da HAC nije imao potrebu za Legcem zbog smanjenih investicijskih aktivnosti.

U HC-u se pak otvorilo radno mjesto šefa odjela u održavanju, pa će ga od 9. veljače 2017. godine zamijeniti Legac. U HC-u kažu da Legac zadovoljava kriterije za to radno mjesto, a zaposlen je i uza suglasnost nadležnog ministarstva.

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:46 08.07.2016.

Kleptokracija u Hrvatistanu nastavlja tiraniju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije